Stephen Jones, noul vicepreşedinte executiv şi director executiv adjunct al Wizz Air

Mina Irina
Companii #Aeronautică / 19 iulie 2017

Airbus A320 (Sursa foto: Book.wizzair.com)

Airbus A320 (Sursa foto: Book.wizzair.com)

Wizz Air Holdings Plc ("Compania" împreună cu filialele sale, "Wizz Air"), compania aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, anunţă că l-a numit pe Stephen Jones vicepreşedinte executiv şi director executiv adjunct al Wizz Air, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

Jones îşi va prelua postul în ultima parte a anului curent.

În calitate de vicepreşedinte executiv şi director executiv adjunct va raporta direct CEO-ului companiei şi va fi membru al echipei executive a companiei. Stephen Jones va fi responsabil de departamentele comercial, de marketing şi IT ale Wizz Air, iar Chief Commercial Officer, Chief Marketing Officer şi Head of Information Technology îi vor raporta direct. De asemenea, va avea un rol important în planificarea succesiunii consiliului de administraţie.

Jones, care este cetăţean al Noii Zeelande şi al Regatului Unit, a deţinut funcţia de Chief Strategy, Network and Alliances Officer la Air New Zealand din 2013, timp în care a fost responsabil pentru strategia generală a companiei, dezvoltarea reţelei, a parteneriatelor şi sustenabilitatea acesteia.

Înainte de această poziţie, Jones a deţinut o serie de alte funcţii în cadrul Air New Zealand, încă din 2001, inclusiv poziţia de director general al transportatorului low-cost Freedom Air, director general al companiei interne din Tasmania şi Insulele Pacificului, precum şi pe cea de manager pentru relaţia cu investitorii şi planificare financiară, ca urmare a recapitalizării companiei aeriene în 2003. De asemenea, în prezent, deţine funcţia de preşedinte al Comitetului de conducere al Star Alliance şi al Comitetului pentru strategia Star Alliance.

Totodată, Wizz Air Holdings Plc a anunţat că Iain Wetherall, în prezent Head of Financial Planning & Control and Investor Relations, este promovat în funcţia de Chief Financial Officer începând cu 1 august şi Heiko Holm, în prezent Head of Technical Services, este promovat în funcţia de Chief Technical Officer la Wizz Air.

În calitate de Chief Financial Officer, Iain va raporta către Chief Executive Officer-ul Wizz Air şi va fi responsabil pentru contabilitate, taxe, planificare financiară şi control, achiziţia de flote şi organizarea activităţilor de finanţe corporative şi achiziţii. S-a alăturat Wizz Air în iulie 2011 în funcţia de Head of Corporate Finance şi, după listarea publică a companiei în 2015, a coordonat şi funcţia de investor relations din cadrul companiei, înainte să îşi asume poziţia din prezent, în septembrie 2016.

Iain este un contabil specializat, deţine o diplomă în Advanced Treasury de la Association of Corporate Treasurers, o diplomă în Securities and Investment de la Chartered Institute for Securities and Investments şi este Securities Representative autorizat de Securities and Futures Authority (astăzi Financial Conduct Authority). Înainte de Wizz Air, Iain a dobândit experienţă în domeniul taxelor şi trezoreriei, finanţe corporative, fuziuni şi achiziţii, contabilitate, audit, guvernanţă corporativă, control intern şi consultanţă prin poziţii diferite în domeniu financiar pentru Royal Ahold, PricewaterhouseCoopers, KPMG şi Singer & Friedlander Bank Limited.

Heiko Holm îi va raporta lui Diederik Pen, Executive Vice President şi Chief Operations Officer.

Heiko a absolvit University of Applied Sciences din Hamburg, Germania, ca inginer specializat în construcţia şi design-ul de aeronave şi apoi a avut o carieră de succes în cadrul Lufthansa Technik, unde a devenit Director de Operaţiuni pentru Lufthansa Technik în Shenzen, China, de unde s-a alăturat Wizz Air. Numirea sa va intra în vigoare de la 1 august 2017, conform sursei citate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb