ŞTIINŢĂ Imprimaţi, imprimaţi, dar nu arme!

O.D.
Ziarul BURSA #Companii / 2 august 2018

Imprimaţi, imprimaţi, dar nu arme!

Revoluţia imprimantelor 3D continuă, dar cu mici ajustări de parcurs. Un judecător federal din Seattle a blocat lansarea de software care ar permite consumatorilor să îşi creeze arme de foc cu ajutorul imprimantelor 3D, scrie BBC, citat de news.ro. Gruparea pentru susţinerea accesului la arme, Defense Distributed, urma să publice online planurile digitale începând cu 1 august. Firma ajunsese la o înţelegere cu administraţia Trump în iunie pentru a publica legal planurile. Însă opt state şi capitala Washington au dat în judecată guvernul luni pentru a bloca înţelegerea, argumentând că armele ar putea fi un risc pentru siguranţa oamenilor. Judecătorul federal, Robert Lasnik, a emis un ordin de interzicere temporar oprind astfel lansarea cu câteva ore înainte să înceapă oficial, declarând că planurile digitale ar putea ajunge pe mâinile cui nu trebuie. "Există imprimante 3D la colegii şi în spaţiile publice şi există potenţialul ca lumea să se rănească ireparabil", a declarat Lasnik.

Procesul a fost intentat în Seattle de procurorul general al statului Washington, Bob Ferguson, şi mai implică statele New York, New Jersey, Massachusetts, Connecticut, Pennsylvania, Oregon, Maryland şi District of Columbia (Washington). Preşedintele Donald Trump a afirmat pe Twitter înainte de anunţarea deciziei că vânzarea armelor de foc 3D către public "nu are sens".

În luna martie, sute de mii de americani au manifestat în mai multe oraşe, cerând un control legal mai strict asupra armelor de foc. Printre cerinţele protes-tatarilor au fost impunerea vârstei minime de 21 de ani pentru cumpărarea de arme, alcătuirea unei baze de date cu armele vândute, impunerea unor verificări ale antecedentelor cumpărătorilor şi modificarea legislaţiei privind confidenţialitatea, astfel încât serviciile medicale din domeniul sănătăţii mintale să poată comunica autorităţilor detalii despre pacienţii potenţial periculoşi. Un sondaj Reuters/Ipsos a arătat în martie o întărire a atitudinilor americanilor în favoarea unor reglementări mai stricte în domeniul armelor. Astfel, 54% dintre americani susţin politici mai stricte de control al armelor.

Lobby-ul armelor din SUA, un grup puternic care susţine că are 5 milioane de membri, se confruntă cu eforturi sporite ale mişcării pentru controlul armelor vizând reducerea influenţei NRA (National Rifle Association, Asociaţia Naţională a Armelor) după atacul de la 14 februarie de la o şcoală din Florida, soldat cu 17 morţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb