STOP CONTRABANDA: Circa 116 milioane de ţigarete de contrabandă capturate de autorităţi în 2021

S.B.
Miscellanea / 1 februarie 2022

Circa 116 milioane de ţigarete de contrabandă capturate de autorităţi în 2021

În anul 2021, autorităţile române au capturat circa 116 milioane de ţigarete de contrabandă, în creştere cu aproape 5 milioane faţă de anul 2020, potrivit site-ului www.stopcontrabanda.ro.

Valoarea de piaţă a ţigaretelor de contrabandă capturate de autorităţile române anul trecut se ridică la peste 68 de milioane de lei.

Piaţa neagră a ţigaretelor din România a coborât în 2021 la nivelul de 8,7% faţă de 9,4% în 2020, conform celui mai recent studiu Novel Research. Totodată, în luna noiembrie 2021 a ajuns chiar până la 7,4% din totalul consumului, fiind cel mai mic nivel înregistrat în ultimii 15 ani.

"Ne bucurăm că eforturile autorităţilor de a controla graniţele ţării şi locurile de vânzare a ţigaretelor de contrabandă dau rezultate. Un nivel redus al traficului ilicit şi un cadru fiscal predictibil pentru toate categoriile de produse cu nicotină sunt condiţii esenţiale pentru un context propice investiţiilor şi implicit creşterii contribuţiilor la bugetul de stat. Pe fondul reducerii pieţei negre de ţigarete, în primele 9 luni ale anului trecut BAT a plătit la bugetul de stat cu aproape 1 miliard de lei mai mult decât în aceeaşi perioadă a lui 2020 şi ne dorim menţinerea acestui ritm de creştere", a declarat Ileana Dumitru, Director Juridic şi Relaţii Publice al Ariei Europa centrală şi de sud din cadrul BAT

Conform rezultatelor prezentate în raportul KPMG Project Sun 2021, România se află pe al şaselea loc între statele membre UE ca nivel al contrabandei cu ţigarete şi pe primul loc în Europa de Est. BAT continuă susţinerea autorităţilor cu atribuţii în domeniu în eforturile de combatere a contrabandei cu tutun: alături de alte proiecte, în 2021, 250 de camere mobile de supraveghere cu senzor de mişcare de tipul camerelor de vânătoare au fost donate Poliţiei de Frontieră şi instalate mascat, pe direcţiile identificate în baza analizelor de risc de la frontiera externă a Uniunii Europene.

Datele despre evoluţia capturilor de ţigarete de pe teritoriul României pot fi consultate în timp real pe platforma www.stopcontrabanda.ro, o iniţiativă BAT care are scopul de a veni în sprijinul autorităţilor prin centralizarea capturilor din întreaga ţară, dar şi de a informa consumatorii cu privire la efectele contrabandei cu ţigări asupra societăţii. Campania este desfăşurată în parteneriat cu Poliţia Română, Poliţia de Frontieră Română, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi Direcţia Generală a Vămilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb