Străinii cu depozite în Elveţia ar putea fi obligaţi să raporteze banii la Fisc

V. RIBANA
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 februarie 2012

Străinii cu depozite în Elveţia ar putea fi obligaţi să raporteze banii la Fisc

O propunere a guvernului de la Berna prevede ca aceşti deţinători de conturi bancare să fie obligaţi să plătească impozite pe sumele respective în ţările de provenienţă

Autorităţile din Berna ar putea introduce obligativitatea ca străinii care îşi depozitează banii în băncile elveţiene să prezinte dovada că au plătit în ţara lor impozite pentru sumele respective. Propunerea în acest sens a guvernului de la Berna urmăreşte să pună capăt depozitării "banilor murdari" în băncile elveţiene.

Conform propunerii, un cetăţean străin care doreşte să depoziteze o sumă importantă într-o bancă elveţiană va trebui să semneze o declaraţie prin care să facă dovada că a plătit în ţara sa impozite pentru aceşti bani. Dacă banca va avea îndoieli cu privire la veridicitatea declaraţiei, va cere date suplimentare, iar dacă deponentul nu o va convinge, atunci instituţia financiară va respinge constituirea depozitului.

În cazul în care declaraţia deponentului se dovedeşte mincinoasă, autorităţile elveţiene ar putea acţiona în instanţă cetăţeanul străin. Totuşi, acesta este unul dintre aspectele juridice care nu au fost clarificate încă în propunerea guvernului.

Ministrul elveţian al Finanţelor, Eveline Widmer-Schlumpf, a declarat: "Putem, pe de o parte, să păstrăm interesul clienţilor de a-şi asigura intimitatea, iar pe de altă parte, să ne aliniem normelor legitime privind taxarea cetăţenilor".

Elveţia nu a stabilit, deocamdată, care este suma minimă pentru care declaraţia va fi obligatorie, ce controale trebuie să aplice băncile şi dacă autoritatea pieţei financiare elveţiene, FINMA, va juca vreun rol în acest sens.

Guvernul de la Berna trebuie să prezinte până în luna septembrie toate aceste aspecte. Noua lege se va aplica numai depozitelor constituite după intrarea în vigoare a acesteia.

Asociaţia Băncilor din Elveţia acceptă măsura propusă de guvern, însă consideră că instituţiile creditoare nu trebuie să fie răspunzătoare pentru un eventual comportament ilegal al clienţilor lor. Băncile vor ca noile dis-poziţii să nu li se aplice numai lor, ci tuturor intermediarilor financiari.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Toate paralele nelegiute sa se adune la Hong Kong! Via Singapore!!! De parca acum ca respectivul capital evazionist circula electronic, nu o sa faca decat 0,004 sec. intre Berna si Hong Kong ori SIngapore. Calatorie sprancenata oblica!!!

    Elvetienii trebuie ca-s presati de nazistii franco-germani, altfel ar fi niste dobitoci sa-si distruga tara.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb