STUDIU DELOITTE:  Tehnologia 5G, serviciile integrate şi dezvoltarea biroului virtual sunt tendinţele anului în imobiliare la nivel global

G.B
Miscellanea / 18 mai 2021

Tehnologia 5G, serviciile integrate şi dezvoltarea biroului virtual sunt tendinţele anului în imobiliare la nivel global

Piaţa imobiliară globală se află într-un permanent proces de adaptare la evoluţiile din economie, la cadrul de reglementare în schimbare şi la mediul tehnologic aflat în plină expansiune. Implementarea tehnologiei 5G, adoptarea unui nou model de afaceri, care presupune transformarea companiilor din domeniu din furnizori de spaţii în furnizori de servicii, şi dezvoltarea biroului virtual sunt doar câteva din predicţiile desprinse din studiul Deloitte Real Estate Predictions 2021, realizat pe baza informaţiilor colectate din mai mult de zece ţări din întreaga lume. Conform studiului, care prezintă un set de 13 previziuni pentru piaţa de profil, digitalizarea nu mai poate fi evitată, iar investitorii în domeniul imobiliar sau managerii de fonduri, active, proprietăţi fie o implementează, fie riscă să fie marginalizaţi de piaţă, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

În privinţa adoptării tehnologiei 5G, care are capacitatea de a conecta toate dispozitivele, clădirile şi oraşele între ele, astfel încât să permită modalităţi noi şi mai inteligente de lucru, anul 2020 a încetinit procesul, în oarecare măsură, dar a evidenţiat, o dată în plus, necesitatea îmbunătăţirii conectării, creşterii vitezei din reţelele de date şi a capacităţii infrastructurii necesare pentru a sprijini transformarea digitală. Pe de altă parte, deşi există provocări în implementarea 5G, beneficiile economice şi sociale vor depăşi costurile, iar sectorul imobiliar are "lărgimea de bandă" necesară pentru a obţine beneficii importante din implementarea acestei tehnologii, arată studiul.

În domeniul comercial se conturează un nou model de afaceri - Real Estate-as-a-Service (REaaS)-, o inovaţie derivată din transformarea digitală şi din dezvoltarea sectorului clădirilor inteligente. Conform noului concept, importanţa spaţiului fizic este diminuată în favoarea celei a setului de date la care are acces utilizatorul, iar serviciile care ajută la îmbunătăţirea activităţii angajaţilor iau locul spaţiului tradiţional de lucru. Beneficiile modelului REaaS nu se limitează doar la realizarea de economii pentru compania care îl implementează, ci se manifestă şi prin generarea de venituri, datorită îmbunătăţirii experienţei şi a productivităţii utilizatorilor, se arată în comunicat.

"Modul în care muncim se va schimba în era post-pandemie. Deşi nu mai suntem legaţi strict de un spaţiu fix al biroului, nevoia de zone de co-working, de socializare a crescut. Astfel, rolul imobiliarelor evoluează spre crearea unui habitat, a unui ecosistem complex de petrecere a timpului. Toate indiciile duc către un viitor dominat de modul de lucru hibrid, în care angajaţii beneficiază de mai multe opţiuni pentru desfăşurarea activităţii, iar angajatorii reexaminează necesităţile lor în materie de spaţiu de lucru. Companii mari din întreaga lume, dar şi societăţi medii şi mici, inclusiv din România, au anunţat deja că implementează un sistem de lucru hibrid pe termen lung, astfel că diversificarea ofertei de spaţii de lucru şi dotarea cu tehnologie care să permită munca la distanţă devin esenţiale", a declarat Alexandra Smedoiu, Partener Deloitte România, Lider al Serviciilor de Consultanţă pentru sectorul Imobiliar.

Anul 2020 a consemnat dezvoltarea comunităţii locale, un trend care pare de viitor, având în vedere că oamenii economisesc timpul pe care îl petreceau făcând naveta şi se bucură de şansa de a petrece mai mult timp conectaţi la zona în care locuiesc. Acest aspect oferă organizaţiilor şansa de a reinventa rolul biroului într-un nou model de operare în imobiliare - biroul virtual. Şi sediul fizic va fi diversificat, astfel încât să conţină atât spaţii de birouri într-un sediu central, cât şi zone de co-working sau birouri mai mici la periferia oraşelor ori în alte regiuni. Astfel, angajaţii vor avea la dispoziţie spaţii de lucru mai aproape de casă, ceea ce le va permite o mai bună separare între muncă şi viaţa personală şi să se conecteze social cu colegii, în timp ce evită naveta lungă la birou.

Studiul Deloitte Real Estate Predictions 2021 analizează cele mai recente evoluţii care influenţează viitorul pieţei imobiliare la nivel global şi oferă o perspectivă amplă cu privire la piaţa muncii, sustenabilitate, digitalizare şi inovare în acest domeniu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb