STUDIU EY:  Directorii generali din întreaga lume îşi refac planurile de investiţii

F.D.
Companii / 11 octombrie 2022

Peter Latos, liderul departamentului de Strategie şi Tranzacţii, EY România

Peter Latos, liderul departamentului de Strategie şi Tranzacţii, EY România

Directorii generali caută în mod activ modalităţi de a depăşi tripla ameninţare reprezentată de urmările pandemiei COVID-19, de creşterea tensiunilor geopolitice şi de inflaţie, arată studiul EY - CEO Outlook Pulse - publicat în octombrie 2022, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform sursei citate, sondajul a înregistrat opiniile a 760 de directori generali din întreaga lume cu privire la perspective, provocări şi oportunităţi şi a constatat că mai mult de patru din 10 (43%) lideri de companii identifică continuarea sau revenirea perturbărilor generate de COVID-19, inclusiv noi blocaje şi presiuni asupra lanţului de aprovizionare, ca fiind cel mai mare risc pentru afacerile lor. Acest risc este perceput ca fiind mai mare în zona Asia-Pacific (48%) decât în America (43%) sau Europa (41%). Totodată, 35% dintre respondenţi indică tensiunile geopolitice şi inflaţia (43%) ca fiind riscuri critice pentru creştere, majoritatea (69%) prevăzând că inflaţia va avea un impact negativ asupra performanţei şi creşterii companiei. O minoritate considerabilă (16%) a identificat inflaţia ca fiind cea mai mare ameninţare pentru veniturile şi marjele de profit ale afacerii.

Ca urmare a creşterii tensiunilor geopolitice, 95% dintre respondenţi îşi remodelează planurile de investiţii şi operaţiunile. Potrivit sondajului EY, riscurile geopolitice îi determină pe directorii generali să amâne investiţiile planificate, până la îmbunătăţirea situaţiei (43%). Mulţi respondenţi îşi reconfigurează lanţurile de aprovizionare (40%) şi fac relocări ale activelor operaţionale (39%), în timp ce o treime renunţă la activităţile de pe anumite pieţe (30%) sau opresc complet investiţiile planificate (29%), arată sursa citată.

Peter Latos, liderul departamentului de Strategie şi Tranzacţii, EY România: "Fără îndoială, tensiunile geopolitice, războiul din Ucraina şi presiunile inflaţioniste rezultate înseamnă că ne confruntăm cu o perspectivă incertă. Cu toate acestea, momentul este oportun pentru remodelarea operaţiunilor. Majoritatea liderilor de companii (72%) intenţionează să transforme radical operaţiunile în următorii doi ani, pentru a concura eficient în industrie, cu ESG pe primul loc pe lista lor de priorităţi. Directorii generali vor trebui să îşi reevalueze portofoliile de afaceri pentru a face faţă turbulenţelor economice. Acest lucru va conduce la activităţi de tranzacţionare în următoarele 12 luni, inclusiv la cesionarea de active ne-esenţiale, dar şi la achiziţii de noi capacităţi pentru a-şi transforma organizaţiile."

Investiţii strategice pentru a reduce riscurile. Peste jumătate din directorii executivi plănuiesc fuziuni şi achiziţii

Includerea sustenabilităţii ca aspect esenţial în toate produsele şi serviciile pentru a atrage clienţii (39%) şi utilizarea tehnologiei pentru a spori loialitatea clienţilor (34%) sunt primele două acţiuni pe care directorii executivi respondenţi au spus că intenţionează să le aplice pentru a face faţă următoarelor şase luni dificile.

În acelaşi timp, o majoritate semnificativă (64%) spun că intenţionează să-şi crească investiţiile de capital, faţă de doar 14% care intenţionează să le reducă. Mai mult de jumătate (52%) intenţionează să facă o achiziţie în următorul an, în timp ce aproape jumătate (40%) dintre respondenţi vor să fie activi pe toate fronturile, căutând să achiziţioneze, să vândă şi să intre în noi asocieri în participaţie sau în alianţe strategice. În ceea ce priveşte următoarea tranzacţie, 21% dintre respondenţi au declarat că aceasta va fi determinată de necesitatea de a investi într-o afacere aflată într-un stadiu incipient, pentru a-şi îmbunătăţi portofoliul existent şi a accesa noi talente. Un procent de15% au declarat că vor căuta să achiziţioneze o afacere dintr-un sector adiacent, pentru a deschide noi căi de creştere, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb