STUDIU GUSTO DOMINIUM:  70% dintre comenzile de mâncare sunt livrate la locul de muncă

Andrei Stan
Companii #Agro-alimentar / 25 mai 2016

70% dintre comenzile de mâncare sunt livrate la locul de muncă

Majoritatea comenzilor de mâncare sunt livrate la birouri, în timp ce doar 30% sunt înregistrate la domiciliul clienţilor, arată un studiu realizat de compania Gusto Dominium, unul dintre lanţurile de restaurante de origine poloneză din ţara noastră.

Astfel, în Capitală, cele mai multe comenzi sunt înregistrate în intervalul orar 12:00-15:00 în zona Pipera, pe locurile următoare din top situându-se spaţiile de birouri SemaPark, AFI Park, dar şi zona instituţiilor de stat din perimetrul Palatul Parlamentului - Bulevardul Unirii - Piaţa Universităţii - Piaţa Victoriei.

Lukasz Kuzniar, Director de Dezvoltare al Gusto Dominium România.

Potrivit lui Lukasz Kuzniar, director de dezvoltare al Gusto Dominium România, valoarea medie a notei de plată aferentă comenzilor la birou este 63 lei, cu 40% mai mare decât în cazul comenzilor la domiciliu, când ajunge la circa 38 lei. De asemenea, în ceea ce priveşte comenzile de acasă, numărul acestora este mai mare în zilele de weekend şi în zilele de sărbătoare, când există foarte mulţi clienţi ce îşi serbează ziua onomastică.

În ceea ce priveşte perioada anului în care se remarcă creşteri semnificative pe segmentul livrărilor, comparativ cu media generală a anului, compania afirmă că între septembrie şi decembrie se atinge cel mai înalt vârf, atât datorită faptului că începutul intervalului echivalează cu demararea anului şcolar şi universitar, cât şi din considerente meteorologice.

Astfel, comenzile din această perioadă cresc cu până la 50% faţă de intervalul iunie-august, perioadă care coincide cu vacanţele şi concediile de vară, şi cu până la 20% faţă de perioadele normale.

"Temperaturile de afară reprezintă un factor determinant în numărul comenzilor cu livrare, pe parcursul sezonului cald clienţii preferând să iasă la restaurant sau la terasă. De asemenea, alte elemente care influenţează comportamentul de consum în ceea ce priveşte livrările sunt perioadele de post, evenimentele sportive de amploare, precum şi orice sărbătoare religioasă sau tradiţională", a încheiat Lukasz Kuzniar.

Compania Gusto Dominium este parte a grupului cu acelaşi nume din Polonia, care a fost înfiinţat în 1993 şi deţine 70 de restaurante pe piaţa poloneză. Grupul a realizat anul trecut afaceri de 16,4 milioane de euro, din care 2 milioane de euro au fost realizate în ţara noastră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb