STUDIU SCANDIA: Majoritatea românilor nu este de acord cu folosirea aditivilor alimentari în produse

F.A.
Companii / 13 august 2013

Peste 68% dintre români consideră important ca produsele cumpărate să nu conţină aditivi alimentari, conform unui studiu realizat de Scandia Sibiu pe tema obiceiurilor alimentare.

Potrivit unui comunicat de presă, studiul arată că 7 din 10 români citesc etichetele atunci când cumpără un produs nou lansat pentru piaţă. Printre informaţiile verificate pe etichetă pe primul loc se află numărul de calorii, urmat de aportul nutritiv, dar şi beneficiile pentru sănătate.

"Mai mult de jumătate din românii intervievaţi sunt foarte preocupaţi de existenţa aditivilor alimentari în produsele existente la rafturi. La nivelul populaţiei studiate nu este clară distincţia între aditivii naturali, fără efecte negative asupra sănătăţii şi cei artificiali, nerecomandaţi pentru o alimentaţie echilibrată. În consecinţă, 3 din 10 orăşeni sunt de părere că toate E-urile dăunează grav sănătăţii în timp ce 4 din 10 orăşeni înţeleg că există aditivi alimentari fără efecte negative asupra sănătăţii", se mai arată în comunicat.

Conform studiului, persoanele din mediul urban dezaprobă adăugarea aditivilor pentru culoare sau aroma mai placute ori pentru a menţine prospeţimea produsului, dar tind să fie mai indulgenţi cu aditivii adăugaţi pentru a reduce numărul de bacterii dăunătoare din alimente. Astfel, 50% dintre aceştia afirmă că adăugarea aditivilor pentru a reduce numărul de bacterii dăunătoare din anumite produse este un lucru bun în timp ce aproximativ trei sferturi resping includerea aditivilor pentru un aspect mai plăcut (78%) sau pentru potenţarea aromei (74%).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In tarile civilizate,asemenea concluzii sunt urmate de reglementari care sa oblige producatorii de alimente sa reduca concentratiile de aditivi artificiali,daunatori sanatatii.

    Nu este cazul Romaniei,care nu are laboratoare care sa determine nivelul concentratiei aditivilor,si nici strategii care sa faciliteze aparitia acestor laboratoare. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb