STUDIU TEAMSHARE: Sectoarele IT&C, construcţii şi fashion, în topul industriilor din România care folosesc sisteme profesioniste de e-commerce

Ioana Dogaru
Miscellanea / 2 februarie 2016

Sectoarele IT&C, construcţii şi fashion se află în topul industriilor din România care folosesc sisteme profesioniste de e-commerce, conform unui studiu realizat de Teamshare.

Cele trei sectoare care domină topul sunt urmate imediat de sectorul auto & accesorii auto, respectiv sport, şi acestea având o rată mare de adopţie a platformelor integrate de e-commerce, se arată într-un comunicat Teamshare remis redaccţiei.

În prezent, datele Teamshare arată că peste două treimi dintre marile companii folosesc deja platforme integrate, care le oferă un sistem complet de comerţ electronic, ce permite în timp real gestiunea de stocuri, preţuri sau proces de facturare. IMM-urile au o rată de adopţie susţinută a acestor soluţii, ceea ce denotă faptul că tot mai multe companii mici şi mijlocii au început să vadă beneficiile folosirii platformelor integrate de e-commerce.

"Am observat, totuşi, că, raportat la numărul total al companiilor care implementează sisteme integrate, IMM-urile au o rată de adopţie susţinută a acestor soluţii, ceea ce denotă faptul că tot mai multe companii mici şi mijlocii au început să vadă beneficiile folosirii platformelor integrate de e-commerce. Practic, efectele unui astfel de software sunt majore, cu implicaţii în toate departamentele companiei, de la omul de vânzare sau departamentul de call center, până la financiar şi firma de curierat", afirmă Marius Panait, managing partner Entelion Software.

Potrivit acestuia, magazinele online ce folosesc platforme integrate de e-commerce îşi reduc costurile cu 15% sau chiar 25%. Astfel, implementarea platformei reprezintă, de fapt, o investiţie ce se recuperează încă din primele şase luni şi se poate vorbi chiar de un profit la scurt timp de la folosirea acestei soluţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb