STUDIU WHICH?: Laptopurile oferă jumătate din autonomia bateriei promovată de producători

Adi Iacob
Companii #IT / 6 aprilie 2017

Laptopurile oferă jumătate din autonomia bateriei promovată de producători

Aproape toţi producătorii de laptopuri supraestimează durata de viaţă a bateriilor, potrivit unui studiu realizat de organizaţia de protecţie a consumatorilor Which?, care a testat 67 de modele de laptop-uri pe parcursul anului trecut, produse de companiile "Acer", "Apple", "Asus", "Dell", "HP", "Lenovo" şi "Toshiba".

În urma testelor efectuate de Which?, numai laptopurile produse de "Apple" respectă specificaţiile indicate de companie, laptopurile "MacBook" uneori chiar depăşind cifrele indicate.

Organizaţia de protecţie a consumatorilor precizează că testele au implicat navigarea pe internet prin Wi-Fi şi descărcarea bateriilor de mai multe ori în timp ce au fost efectuate o serie de sarcini. Testele au fost repetate de trei ori pentru acurateţea rezultatelor.

Which? a testat opt laptopuri din gama "Acer", trei din gama "Apple", opt "Asus", zece "Dell", 12 dispozitive "HP", 20 din gama "Lenovo" şi şase laptopuri "Toshiba".

"HP" anunţă o autonomie medie, pentru modelele testate, de nouă ore şi 48 de minute, însă rezultatul testelor Which? demonstrează că bateria menţine laptopul deschis pe o pedioadă de cinci ore şi două minute.

"Dell" specifică că autonomia media a modelelor testate este de nouă ore şi 15 minute, însă testele arată că autonomia reală este de cinci ore şi 12 minute.

"Toshiba" menţionează o autonomie de şapte ore şi 58 de minute, testele Which? demonstrând că în realitate autonomia este de patru ore şi 45 de minute.

Compania taiwaneză "Asus" precizează, pentru modelele testate, o autonomie medie de 10 ore şi 12 minute, rezutatele testelor însă arată că în realitate autonomia este de şase ore şi 53 de minute.

"Lenovo" anunţă ca autonomia medie a laptopurilor testate este de şase ore şi 41 de minute, însă în urma testelor, Which? a demonstrat o atunomie reală de patru ore şi 34 de minute.

De asemenea, "Acer" precizează că laptopurile produse deţin o autonomie medie de şapte ore şi 53 de minute, testele demonstrând că viaţa bateriilor este de cinci ore şi 59 de minute.

Laptopurile produse de "Apple" au fost singurele care au respectat, chiar depăşit, numărul de ore pe care acesta precizează că bateria se menţine încărcată. Producătorul american de tehnologie specifică un număr de 10 ore în legătura cu autonomia bateriei, iar testele Which? au arătat ca autonomia reală este de 10 ore şi 15 minute.

Producătorii au tendinţa de a estima greşit durata de viaţă a bateriei, deoarece realizează testele în condiţii optime, mai degrabă decât utilizarea lor în realitate.

Compania americană "Dell", care potrivit testelor organizaţiei de protecţie a consumatorilor au estimat cel mai greşit autonomia bateriilor, s-a apărat spunând: "Este dificil să oferim o durată de viaţă specifică a bateriei care se va corela direct la toate comportamentele de utilizare ale clientului, deoarece fiecare individ foloseşte PC-ul lor diferit - este similar cu modul în care diferite persoane care conduc aceeaşi maşină vor avea un consum diferit, în funcţie de modul în care acestea conduc", scrie The Independent.

De asemenea, "HP", care a exagerarat cu privire la durata de viaţă a bateriei, a spus că testele sale folosesc "script-uri bazate pe viaţa reală" şi "rulează pe aplicaţii reale, cum ar fi Microsoft Office". Reprezentanţii companiei au adăugat că specificaţiile, cum ar fi rezoluţia ecranului, au impact asupra rezultatelor testelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb