SUA au redus, în august, numărul angajaţilor, pentru prima dată în ultimii patru ani

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 septembrie 2007

Numărul de angajaţi din sectorul neagricol din Statele Unite ale Americii s-a redus cu 4.000, în luna august, aceasta fiind prima scădere din ultimii patru ani. Acesta este un semn clar că panica de pe piaţa creditelor ipotecare cu risc ridicat care a slăbit Wall Street-ul crează tensiune asupra economiei americane. În plus, acest fapt ar putea crea presiuni suplimentare în vederea reducerii ratei dobânzii de referinţă, la reuniunea din 18 septembrie. Ultimul raport asupra şomajului al Departamentului Muncii a indicat, vineri, că rata s-a menţinut la 4,6 procente, mai ales ca urmare a faptului că sute de mii de oameni au părăsit locul de muncă din diferite motive. Pierderea de slujbe din sectorul de construcţii, producţie, transport şi administraţie a redus încasările din educaţie, sănătate, industria dedicată petrecerii timpului liber precum şi câştigurile din retail. Reducerea locurilor de muncă reflectă parţial şi criza din sectorul cons­trucţiei de locuinţe şi din vânzarea de locuinţe, criză a creditelor care i-a făcut pe patroni să fie mai prudenţi cu noile angajări. "Cred că mulţi patroni stau pe margine şi aşteaptă să vadă cât se mai agită pieţele până a se linişti", a declarat preşedintele ClearView Economics, Ken Mayland. Raportul asupra numărului de angajaţi a fost mult sub valoarea estimărilor analiştilor, care se aşteptau la o creştere de 110.000 de noi locuri de muncă.

În august 2003, piaţa muncii americane din afara sectorului agricol a înregistrat o scădere de 42.000 de locuri de muncă.

Cifrele din iunie au fost, de asemenea, revizuite în scădere. Astfel, în iunie au fost create doar 69.000 de noi locuri de muncă şi nu 126.000 cum s-a anunţat în raportul iniţial al Departamentului Muncii. Reducerea slujbelor s-a concentrat mai ales în sectorul productiv, unde reducerea a fost de 46.000. Sectorul construcţiilor a înregis­trat o scădere de 22.000 a posturilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb