SUA retrogradează nivelul de reprezentare diplomatică pe lângă palestinieni

V.D.
Internaţional / 20 octombrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Statele Unite ale Americii vor include consulatul lor general, care serveşte ca reprezentare diplomatică pe lângă palestinieni la Ierusalim, în ambasada din Israel transferată recent în Oraşul Sfânt, retrogradând astfel nivelul de reprezentare diplomatică pe lângă palestinieni, a anunţat joi secretarul de stat american, Mike Pompeo, relatează AFP.

Palestinienii au asimilat imediat această decizie cu închiderea consulatului general, o reprezentare diplomatică directă şi specifică, şi au denunţat un act "ideologic" în favoarea Israelului.

Într-un context de degradare continuă a relaţiilor cu administraţia preşedintelui american Donald Trump, anunţul secretarului de stat american este o lovitură suplimentară pentru palestinieni.

Până acum, Statele Unite aveau în Ierusalim o ambasadă, care a fost mutată în luna mai de Tel Aviv, şi un consulat general care servea ca reprezentare diplomatică pe lângă palestinieni.

Acum, SUA vor fi una dintre singurele puteri majore care nu vor avea o astfel de reprezentare pe lângă palestinieni. Consulatul general va fi înlocuit de o nouă Unitate de afaceri palestiniene, în cadrul ambasadei, a precizat Pompeo.

Un oficial al Departamentului de Stat a declarat, sub rezerva anonimatului, că postul de consul general va fi "eliminat" şi că titularul actual al postului va trebui să revină la Washington.

"După deschiderea, la 14 mai, a ambasadei americane în Israel la Ierusalim, ne aşteptăm să avem o performanţă semnificativă şi să ne sporim eficacitatea" prin fuziune, a declarat Pompeo, potrivit unui comunicat.

Această decizie "nu este semnalul unei schimbări a politicii SUA privind Ierusalimul, Cisiordania sau Fâşia Gaza", a subliniat şeful diplomaţiei americane.

El a afirmat că Statele Unite continuă "să nu se pronunţe asupra problemelor legate de statutul final (al Ierusalimului), inclusiv de graniţe".

"Graniţele specifice ale suveranităţii israeliene asupra Ierusalimului fac obiectul unor negocieri asupra statutului final între părţile'' israeliană şi cea palestiniană, a spus Pompeo.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb