SUA şi Japonia vor să lanseze negocierile comerciale în 9 august

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 august 2018

SUA şi Japonia vor să lanseze negocierile comerciale în 9 august

Statele Unite şi Japonia fac pregătirile finale pentru organizarea primelor negocieri comerciale bilaterale la Washington, în 9 august, conform postului nipon de televiziune NHK.

Preşedintele american Donald Trump şi premierul japonez Shinzo Abe au convenit în luna aprilie să stabilească un nou cadru pentru discuţii pe marginea unui comerţ "liber, echitabil şi reciproc", care vor fi conduse de reprezentantul american al Comerţului, Robert Lighthizer, şi ministrul japonez al Economiei, Toshimitsu Motegi.

Conform spuselor lui Motegi, Japonia urmăreşte să deruleze "negocieri constructive" care să ducă la extinderea comerţului liber, notează Reuters.

Luna trecută, premierul japonez Shinzo Abe declara că îl va convinge pe preşedintele Donald Trump să nu impună taxe vamale care ar putea afecta economia globală, făcând referire la intenţia liderului de la Casa Albă de a taxa importurile de automobile. În opinia lui Abe, "importurile de autovehicule şi componente auto japoneze nu reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale a SUA".

Afirmaţiile sale au venit în contextul în care autorităţile americane au lansat, în luna mai, o anchetă care să stabilească dacă vehiculele din import reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale a SUA.

Potrivit lui Abe, companiile japoneze au produs aproape 3,8 milioane de vehicule anual în Statele Unite, mai mult decât dublul numărului celor exportate în SUA din Japonia.

"Restricţiile comerciale nu vor fi în beneficiul nimănui şi noi vom continua să explicăm acest lucru în SUA", a subliniat premierul Japoniei, adăugând: "Vom lucra îndeaproape cu Statele Unite ca să ne asigurăm că taxele nu vor fi impuse".

Amintim că, la data de 17 iunie, Uniunea Europeană (UE) şi Japonia au semnat, la Tokyo, un vast acord de liber-schimb, care se vrea "un mesaj puternic împotriva protecţionismului lui Donald Trump".

La momentul respectiv, premierul japonez Shinzo Abe, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cel al Consiliului European, Donald Tusk, au declarat într-un comunicat: "Sărbătorim semnarea unui acord comercial extrem de ambiţios între două dintre cele mai mari economii din lume".

La rândul său, premierul japonez Abe a spus: "Semnarea acestui acord de parteneriat economic arată lumii voinţa politică de nezdruncinat a Japoniei şi Uniunii Europene de a fi campioanele liberului schimb şi de a ghida lumea în această direcţie, în contextul răspândirii protecţionismului".

Intitulat Jefta (Japan-UE Free Trade Agreement), acest pact, cel mai important negociat vreodată de UE, vizează o zonă de liber-schimb care acoperă aproape un sfert din Produsul Intern Brut (PIB) mondial şi peste 600 de milioane de locuitori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb