S.U.A va achiziţiona peste 100 de milioane de doze de vaccin anti-covid Johnson & Johnson

A.P.
Internaţional / 6 august 2020

S.U.A va achiziţiona peste 100 de milioane de doze de vaccin anti-covid Johnson & Johnson

Guvernul Statelor Unite va plăti grupului Johnson & Johnson peste 1 miliard de dolari pentru 100 de de milioane de doze ale unui posibil vaccin pentru noul coronavirus, în cadrul achiziţiilor de vaccinuri şi medicamente necesare ţinerii sub control a pandemiei, transmite Reuters, conform News.ro.

Preţul este de circa 10 dolari pentru o doză de vaccin produs de J&J, sau de circa 14,5 dolari pentru o doză, incluzând şi un contract anterior, în valoare de 456 de milioane de dolari, promis grupului în martie.

Guvernul SUA plăteşte 19,50 de dolari pentru o doză de vaccin dezvoltat de grupul Pfizer în colaborare cu compania germană de biotehnologie BioNTech.

J&J studiază regimuri de vaccin cu administrare într-o doză şi în două doze.

Vaccinul candidat al Pfizer şi BioNTech va necesita administrarea în două doze. Pfizer a anunţat miercuri că va furniza vaccinul agenţiei Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA) (Autoritatea pentru Cercetări Avansate şi Dezvoltare în Domeniul Biomedical) pe o bază non-profit, pentru a fi administrat după obţinerea aprăbării sau autorizaţiei de urgenţă din partea Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente.

Guvernul american ar putea să cumpere de la J&J şi o cantitate suplimentară de 200 de milioane de doze de vaccin, în cadrul unui acord ulterior. J& nu a dezvăluit valoarea acestui acord, scrie Reuters.

În cursa pentru vaccinuri şi tratamente destinate Covid-19, care se intensifică, guvernul SUA a semnat acorduri de achiziţie prin intermediul programului Operation Warp Speed. Între alţi producători de medicamente cu care guvernul a încheiat acorduri se află grupul francez Sanofi şi compania Regeneron.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Am mare încredere în vaccinul lor. Ăștia sunt aia cu săpun și șampon toxic pentru bebelusi. O să ajungă și Arctic sau Dacia să facă vaccinul anti Covid. De ce nu din moment ce statele nu trag pe nimeni la răspundere daca iese nasol sala. Practic oamenii sunt cobaii marilor trusturi, pe banii noștri. Și medicii ghici ce recomanda: vaccinarea in masa a populației cu un vaccin departe de a fi un produs sigur, insuficient testat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb