Suprafaţa cultivată de "Cramele Recaş" va creşte în 2008 cu 100 de hectare

Eugen Chiosa,
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 23 iulie 2007

Cramele Recaş (judeţul Timiş) cultivă viţă-de-vie pe 750 de hectare, suprafaţă ce nu va fi redusă şi nici nu va avea de suferit din cauza secetei, deoarece au loc în permanenţă lucrări de întreţinute.

Gheorghe Iova, directorul general al SC Cramele Recaş SA, a declarat că în acest an s-au plantat 30 de noi hectare cu soiuri de vie, iar în 2008 activitatea va continua cu alte 100 de hectare, investiţia pentru fiecare hectar de plantaţie fiind de 20.000 de euro. "Cele 30 de hectare din acest an le aveam incluse pe un program european, iar cele de anul viitor sunt prinse într-un alt program individual cu susţinere europeană", a precizat Iova. Pe de altă parte, canicula şi seceta încă nu au afectat culturile viticole de pe dealurile Re-ca-şului, probleme neî-n-regis-trân-du-se nici la via pe rod.

În ceea ce priveşte măsura cuprinsă în noua strategie de reformă a vinului, care se discută la nivelul UE, privind interzicerea utilizării zahărului în producţia de vin pentru creşterea gradului de alcoolizare, Gheorghe Iova a spus că la acest procedeu de şampanizare se recurge, de obicei, doar în anii defavorabili, dar pentru Cramele Re-caş măsura nu creează probleme.

Cramele Recaş exportă, anual, în jur de două milioane de sticle de vin îmbuteliate, soiurile cultivate aici fiind Muscat Ottonel, Italian Riesling, Feteasca regală - pentru vinurile albe, şi Merlot (din Viile Banatului), Cabernet Sauvignon (DOC, Recaş) şi Pinot Noir (DOC, Baratca) - pentru vinurile roşii. La Recaş există 150 hectare cu struguri de masă (Chasselas, Victoria, Muscat de Hamburg, Afuz Ali) şi restul, cu soiuri autohtone (Fetească Regală, Cadarcă, Mustoasă), dar şi soiuri consacrate la nivel mondial, precum: Chardonnay, Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Pinot Noir, Burgund, Traminier, Merlot, Cabernet Sauvignon.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb