SURSE: Austria nu a semnalat, înainte de 18 noiembrie, că s-ar opune aderării ţării noastre la Schengen

V.G.
Politică / 11 decembrie 2022

Austria nu a semnalat, înainte de 18 noiembrie, că s-ar opune aderării ţării noastre la Schengen

Partea austriacă nu a semnalat, înainte de 18 noiembrie, că s-ar opune aderării României la Schengen, au declarat surse guvernamentale, informează Agerpres.

Sursele au precizat că dimpotrivă, între iulie 2021 şi noiembrie 2022, au existat aproape 30 de contacte în care partea austriacă fie a arătat că susţine aderarea Romaniei la Schengen, fie a apreciat colaborarea poliţienească şi la nivel de frontiere dintre cele doua state. Ultima declaraţie de susţinere a fost pe 16 noiembrie, la Forumul Salzburg, eveniment organizat de Ministerul Afacerilor Interne la Bucureşti.

Inclusiv ministrul de interne austriac, Gerhard Karner reafirma pe 24 ianuarie 2022, cu ocazia unei întâlniri de lucru pe care a avut-o la Viena cu omologul său român, Lucian Bode, sprijinul pentru aderarea României la spaţiul de liberă circulaţie şi aprecia buna colaborare operativă pe linie de combatere a migraţiei ilegale.

Conform surselor, anterior datei de 18 noiembrie 2022, atunci când ministrul Gerhard Karner a anunţat că Austria nu susţine aderarea României la Schengen, contactele bilaterale indicau o cooperare poliţienească extrem de strânsă şi cu rezultate pozitive, inclusiv în materie de migraţie, nefiind transmis niciun semnal privind existenţa unui flux migratoriu ilegal prin ţara noastră către Austria. De asemenea, partea austriacă nu a transmis pe niciun canal, între 6 iulie 2021 şi 18 noiembrie 2022, că ar fi probleme legate de aderarea României la spaţiul european de liberă circulaţie.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Surse indica faptul ca Germania este creierul actualei extinderi. Ea a dorit doar Croatia in spatiul Schengen si atunci a convocat in aug o noua extindere. Toate declaratiile austriece erau inainte de acest plan si deci erau doar de de fatada.

    Cand planul german a fost pus in actiune, Austria si Olanda au regizat sceneta "aprobarii" cand in fapt ambele tari au votat impotriva, cu acordul Germaniei. 

    1. Pai germanii aveau nevoie de litoralul Croat pentru vacante fara deranjul vizelor si schimbului valutar ( Croatia e si in zona euro) acum cand situatia economica si politica in Turcia e haos si nici Grecia nu se simte prea bine. 60% din exportul de petrol cu tancuri petroliere se facea cu ajutorul navelor sub pavilion Grecesc. Acum, cu embargoul din 5 Decembrie, grecii vor trebui sa se reorienteze spre alti clienti.

      Sursele mele indica faptul ca Austria a actionat la ordin rus... daca Romania era in spatiul Schengen erau mai putine blocaje la granite, INCLUSIV PENTRU ARMAMENT NATO.

      sursele mele sunt mai bune ca ale tale ;)  

      Și ce ar fi obținut sovietul când există alternativa Polonia? Portul Constanța și pagubele aduse Olandei și Germaniei sunt cele care au contat.

    ieri a fost Olanda si Austria impotriva noastra,

    maine vor zice ca sunt cu noi, dar la ce folos!  

    vin alti la rand sa ne puna bete in roate....

    1. mmm...sa vezi tu cand le servim in dinti un lapte stricat.

      daca cineva crede ca RoMania glumeste cand zice ca va boicota tot ce e australopitec si olandez... nu stie cat de serioasa e problema in societate, in oamenii de pe strada.  

      Romanii si asa au suportat tone de batai de joc in ultimii peste 30 de ani... acum au ajuns sa isi bata joc asa frontal si strainii in halul asta? 

      Bine.  

      Nu mai cumparam produse si servicii de la aia. Sa se duca de unde au venit

      Inchidem conturi la bancile austriece si la olandeza ING , nu mai alimentam de la OMV Petrom, nu mai cumparam zahar de la Agrana, nu mai bem red bull sau Julius Meinl cafea , etc 

      Pnl si iohanis s-au opus intrarii in schengen . S-au inteles cu austriecii ca aderarea sa sa se intample cat mai aproape de 2024 iar meritul sa fie exclusiv al celor de la pnl . Pnl-istii vor avea grija sa fie zugravititi in presa ca nste eroi care au dus o lupta titanica pt care merita rasplatita cu voturi

      boicotul de produse si servicii olandeze si austriece nu tzine!

      maine tot romanul va uita de chestia schengen,  

      poate o faci tu! poate si eu! si daca ma uit in grupul meu de cunoscuti, poate mai gasesc doua persoane care o pot face!

      restul nici nu stiu care sunt marcile de bere autohtone produse de olandezi..... 

      va lua amploare boicotul

      BOICOT total la firmele austriece si olandeze din Romania.... Recuperarea Petromului de catre statul roman... Inchiderea exportului de energie electrica, gaze naturale, lemn din Romania urgent....

    Stire pe flux24. Ro. Omv separa divizia de gaz si o da statului austriac. Trebuje urgent amendament la legea resurselor si a subsolui ca sa salvam macar ce se poate. In plus trebuie ancheta cum au fost evaluate terenurile statului la recenta majorare de capital. Terenuri la atatea benzinarii in mari orase nu puteau sa fie evaluate numai cu atit. Sper ca firma nu a folosit valoarea istkrica din 2000?! Oricum, ME trebuieie sa faca urgent

    Contestare in instanta si sa ceara reevaluarea terenurilor.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb