Târgul de Produse Tradiţionale Slow Food revine pentru a doua oară la Sibiu. De data aceasta, evenimentul se va desfăşura pe parcursul a două zile, între 14-15 august 2010, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului (Complexul Naţional Muzeal Astra), cu începere de la ora 10.00, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.
Târgul de Produse Tradiţionale Slow Food Sibiu, organizat de către Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu şi Fundaţia ADEPT Transilvania, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu şi al Complexului Naţional Muzeal ASTRA, va reprezenta o piaţă volantă de produse alimentare, vândute chiar de producători şi fermieri. Organizatorii urmăresc dezvoltarea legăturii directe dintre consumatori şi producători, prin permanentizarea evenimentelor de acest tip.
Vizitatorii vor putea degusta şi cumpăra specialităţi din carne, brânzeturi, gemuri, siropuri, ceaiuri şi condimente, pâine de casă, dulciuri şi alte bucate delicioase specifice Transilvaniei şi vor putea participa la concursuri şi jocuri interactive pe tot parcursul evenimentului.
Cei prezenţi la târg vor putea să urmărească, totodată, şi o demonstraţie de preparare a tocăniţei la ceaun.
Slow Food a fost fondat în anul 1989 ca o replică la fast food-uri şi viaţa grăbită, la dispariţia tradiţiilor culinare locale şi la interesul scăzut pentru mâncarea consumată, provenienţa şi gustul acesteia, şi la modul în care alegerea alimentelor influenţează lumea din jurul nostru.
Târgul Slow Food Sibiu se înscrie în proiectul dezvoltat de Fundaţia ADEPT Transilvania, de sprijinire a micilor fermieri, finanţat din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei, prin intermediul Programului Norvegian de Cooperare pentru creştere economică şi dezvoltare sustenabilă în România.