Taxarea inversă la cereale, menţinută până la sfârşitul lui 2018

A.O.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 30 mai 2014

Aurel Popescu, Rompan: "Companiile sunt penalizate dacă nu plătesc la timp, iar statul îşi face de cap cu rambursarea TVA"

Fermierii sunt nevoiţi să aştepte mai multe luni până să îşi recupereze taxa pe valoarea adăugată plătită la achiziţia de seminţe, deoarece Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) nu este suficient de operativă, a declarat ieri, preşedintele Rompan, Aurel Popescu, în contextul în care taxarea inversă la cereale s-a prelungit până la data de 31 decembrie 2018, conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 16/2013. Domnia sa şi-a asumat responsabilitatea să facă demersuri pe lângă Ministerul Finanţelor Publice pentru a rezolva această problemă şi a solicitat şi ajutorul ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, în acesată privinţă.

Aurel Popescu a explicat: "Când am solicitat avizul pentru taxare inversă la cereale, toate asociaţiile din agricultură şi-au dat acordul pentru acest lucru şi încă susţin măsura, dar Ministerul Finanţelor Publice exagerează în ceea ce priveşte restituirea TVA pentru inputurile pe care le au agricultorii, proces care durează şi şase luni, sau chiar un an.

Nu mi se pare corect ca un agent economic, dacă nu plăteşte la timp, să fie penalizat, iar statul, pur şi simplu, îşi face de cap".

Daniel Constantin a precizat că taxarea inversă la cereale este o măsură foarte bună, care a ajutat la combaterea evaziunii fiscale în această perioadă, dar a recunoscut că fermierii mai mici îşi recuperează TVA mai greu. "În primul rând, noi am vrut să avem acceptul Comisiei Europene pentru această prelungire şi, după aceea, sigur că ţine de buna funcţionare a instituţiilor noastre, ANAF în speţă, să putem să-i asigurăm pe fermieri de o rambursare corectă, la timp, atunci când au nevoie de acele fonduri, dar acum impactul nu mai este aşa de mare, pentru că şi la cereale, TVA-ul este de 9%", a declarat Daniel Constantin.

În ceea ce priveşte producţia de cereale din acesta an, ministrul de resort consideră că ţara noastră este privilegiată din punct de vedere al producţiei şi al condiţiilor meteorologice. "Nu ştiu cum se va resfrânge acest lucru în preţuri, pentru că acestea sunt date de cerere şi ofertă într-o economie funcţională", a spus domnia sa.

În acelaşi timp, contextul global este favorabil producţiei de cereale din ţara noastră, potrivit lui Daniel Constantin, care a menţionat că Statele Unite şi Rusia au fost afectate de secetă.

Potrivit ministrului, România este foarte atentă la situaţia din Ucraina şi, momentan, nu există niciun fel de influenţă atât din punct de vedere al secetei, cât şi al conflictului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu plangeti producatorii ca recupereaza greu tva mai bine faceti socoteala la productiile pe care le declara si o sa aveti mari surprize. Cata productie se vinde la negru pe care nu platesc impozit?

    mai bine ar suspenda aceasta masura si ar renunta la alte majorari de impozite s itaxe . Daca nu se fac controale serioase pe drumurile publice degeaba introduc tot felul de exceptii pri legi ca evazionistii se adapteaza la orice texte de lege.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb