Tehnologia WiMAX mobil de la "Intel" scade decalajul digital

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 29 octombrie 2008

Intel Corporation a organizat astăzi prima demonstraţie publică a tehnologiei WiMAX mobil de a 4-a generaţie din România, în cadrul evenimentului "International Broadband Conference, Mixing the Channels." Prezent la eveniment, Sean Maloney, Executive Vice President and Chief Sales and Marketing Officer Intel, a încurajat ţara noastră să-şi continue misiunea de a reduce decalajul digital comparativ cu alte state europene şi de a îmbunătăţi modul în care oamenii trăiesc, lucrează şi interacţionează cu tehnologia.

"România este lider în domeniul utilizării tehnologiei în Europa de Est, adoptând cu o viteză uimitoare folosirea computerelor desktop, a notebook-urilor sau a telefoanelor mobile", a spus Maloney. "Intel încurajează România să continue procesul de digitalizare cu ajutorul serviciilor de tip WiMAX mobil de a 4-a generaţie sau WiMAX nomadic. Întrucât astăzi am demonstrat că WiMAX mobil este disponibil şi în România, suntem pregătiţi să livrăm cele mai bune servicii în domeniul Broadband, iar împreună să reducem decalajul digital şi să oferim Internetul viitorului".

Implementând reţele de tip WiMAX mobil de a 4-a generaţie pe teritoriul ţării, România ar putea deveni unul dintre liderii mondiali în acest domeniu. Alături de Alcatel-Lucent, Intel a făcut prima demonstraţie de tip WiMAX mobil în 2.5GHz în centrul Bucureştiului, conectând maşina WiMAX dotată cu notebook-uri bazate pe modulul Intel WiMAX/Wi-Fi Link 5050 Series cu platforma mobilă WiMAX a companiei Alcatel-Lucent.

Tehnologia de tip WiMAX mobil este acum disponibilă pentru a consolida iniţiativele guvernamentale prin care se urmăreşte asigurarea accesului la Internet Broadband a tuturor cetăţenilor din România.

Înregistrând anul trecut cea mai mare creştere a ratei de penetrare a telefoniei mobile comparativ cu oricare stat din Uniunea Europeană - până la 106% - şi creşteri evidente pe piaţa computerelor desktop şi a notebook-urilor de la un an la altul, România a stabilit noi recorduri în utilizarea tehnologiei nu numai în Europa Centrală şi de Est (CEE), ci şi în toată regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA). România face eforturi susţinute să se alinieze la obiectivele UE în ceea ce priveşte rata de penetrare a Internetului. În anul 2007, rata de penetrare a Internetului a fost de 20%, dintre care 10 % au reprezentat conexiuni Broadband. Conform Comisiei Europene, până în 2010 obiectivul este ca 30% din conexiunile din fiecare stat membru UE să fie de tip Broadband.

Decisă să colaboreze îndeaproape atât cu sectorul public, cât şi cu cel privat din România, compania Intel consideră că implementarea WiMAX poate îmbunătăţi viaţa cetăţenilor La nivel mondial, Intel este unul dintre cei mai mari susţinători ai furnizorilor de servicii de tip WiMAX, colaborând cu firme precum Sprint şi Clearwire în SUA, Packet 1 în Malaezia şi UQ Communications în Japonia., Intel lucrează şi cu diverse alte companii internaţionale pentru a accelera implementarea reţelelor WiMAX. În prezent, există deja peste 350 de implementări WiMAX la nivel de test sau comerciale în 110 ţări din întreaga lume. Prin fondul său de investiţii, Intel Capital, Intel a investit în 30 companii tehnologice ce dezvoltă produse şi servicii de tip WiMAX.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb