Teodorovici: "Alocăm aproximativ 150 milioane de euro pentru finanţarea ideilor de afaceri ale tinerilor"

A.C.
Fonduri Europene / 16 octombrie 2014

Ministerul Fondurilor Europene lansează în consultare publică iniţiativa "România Start-up" care va fi implementată prin lansarea a două cereri de propuneri de proiecte strategice în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Iniţiativa România start-up îşi propune să sprijine activitatea antreprenorială a tinerilor cu vârste de peste 16 ani printr-o schemă de finanţare în baza căreia vor fi iniţiate mai multe operaţiuni care au ca obiectiv dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi susţinerea iniţiativelor lor, în vederea stimulării începerii unei afaceri pe cont propriu. Alocăm aproximativ 150 milioane de euro pentru această iniţiativă destinată finanţării ideilor de afaceri ale tinerilor, cei care reprezintă viitorul ţării noastre", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

În cadrul apelului "Firme de exerciţiu pentru elevi" vor fi finanţate proiecte care urmăresc dezvoltarea acţiunilor inovatoare în vederea îmbunătăţirii tranziţiei de la şcoala la viaţa activă, potrivit sursei citate.

Grupul ţintă eligibil îl constituie elevii cu vârste cuprinse între 16 - 18 ani, înmatriculaţi în sistemul naţional de învăţământ. În cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte, beneficiarii eligibili sunt unităţile de învăţământ secundar superior (nivelul ISCED 3). De asemenea, în cadrul acestui apel urmează să fie selectat un singur proiect pentru fiecare regiune a României, cu condiţia ca acesta să vizeze cel puţin un liceu din fiecare judeţ.

În acelaşi timp, în cadrul cererii de propuneri de proiecte "România Start-up" vor fi finanţate proiecte prin care vor fi subvenţionate planurile de afaceri ale persoanelor cu vârste de peste 18 ani. Solicitanţii eligibili sunt organizaţiile patronale reprezentative, cele care vor stabili criteriile de selecţie a planurilor de afaceri şi vor selecta beneficiarii de subvenţii pentru implementarea acestora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb