Timken ar putea avea o nouă investiţie în ţara noastră

Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 14 octombrie 2011

Compania americană Timken, care activează în domeniul ingineriei şi producţiei de rulmenţi şi sisteme de transmisie şi care deţine o unitate de producţie de rulmenţi la Ploieşti, poate demara o nouă investiţie în ţara noastră, potrivit informaţiilor transmise de Guvern, în urma întâlnirii de ieri dintre reprezentanţii societăţii şi premierul Emil Boc.

Şeful Executivului şi preşedintele The Timken Company, Jim Griffith, au discutat despre oportunităţile de investiţii pe care România le oferă în acest moment şi despre o posibilă nouă investiţie a companiei americane, în acelaşi domeniu, în ţara noastră.

Emil Boc a dat asigurări cu privire la importanţa pe care Guvernul o acordă relaţiei cu investitorii care vor să dezvolte sau să extindă afaceri în România, potrivit comunicatului de presă. Domnia sa a arătat că ţara noastră beneficiază de un cadru macro-economic stabil, Guvernul având determinarea să păstreze în continuare cota unică de impozitare la nivelul de 16% şi să aloce o pondere importantă din PIB investiţiilor.

Compania Timken a fost înfiinţată în 1899 şi are sediul central în oraşul Canton, statul Ohio, fiind listată la Bursa din New York. Activează prin unităţile sale de producţie în 39 de ţări, în domeniul ingineriei şi producţiei de sisteme anti-fricţiune (rulmenţi) şi sisteme de transmisie (roţi dinţate, pinioane, etc,) cu aplicabilitate în industria aerospaţială, auto, energie regenerabilă (eoliene), echipamente miniere şi de transport feroviar, având vânzări înregistrate în 2010 în valoare de 4,1 miliarde dolari.

Are 20.000 de angajaţi în întreaga lume, dintre care 880 în România. Unitatea de producţie de la Ploieşti a fost achiziţionată prin procesul de privatizare în 1997, până în prezent investindu-se în aceasta 80 milioane dolari. Suplimentar, este în implementare un proiect de investiţie de 20 milioane dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb