TOMA PETCU: "Modificarea hotărârii de Guvern pentru listarea «Hidroelectrica» se află la Ministerul de Finanţe"

Andrei Stan
Companii #Energie / 20 noiembrie 2017

"Modificarea hotărârii de Guvern pentru listarea «Hidroelectrica» se află la Ministerul de Finanţe"

Hotărârea de Guvern pentru listarea "Hidroelectrica" se află pentru aviz la Ministerul de Finanţe, după care va ajunge la Ministerul de Justiţie şi apoi va intra pe ordinea de zi a Executivului, a declarat, astăzi, ministrul Energiei, Toma Petcu, în cadrul unei conferinţe de specialitate.

Toma Petcu a afirmat, citat de Agerpres: "La ora actuală suntem cu modificarea hotărârii de Guvern, sper să nu greşesc, cred că la Ministerul de Finanţe. Mai avem un aviz la Ministerul de Justiţie, după care ea va intra pe ordinea de zi pentru că am stabilit, aşa cum am comunicat, şi a fost şi în dezbatere publică, modificarea procentului la 10%, să fie listat doar 10% din pachet. După ce se va lua această decizie cu siguranţă paşi importanţi s-au făcut în această direcţie. Cel mai important lucru, dincolo de modificare procentului, este acela de a stabili care din cele şaptesprezece lucrări non-core ar trebui să fie continuate şi care conservate. La ora actuală, la nivelul directoratului, există o analiză şi aşa cum mi-a comunicat domnul preşedinte al directoratului, Bogdan Badea, este posibil ca în luna decembrie să avem o decizie în acest sens a directoratului. Acestă decizie prin care se stabileşte care lucrări vor fi continuate şi care vor fi păstrate în conservare va fi supusă aprobării CS-ului (Consiliului de Supraveghere, n.r.) şi mai departe către acţionari".

Oficialul a precizat că stabilirea lucrărilor de continuat şi de conservat este una din condiţiile evocate şi de consorţiul de listare.

Ministrul Energiei declara, luna trecută, că "Hidroelectrica" va fi listată la bursă, probabil, anul viitor şi că proiectul pentru listarea companiei este în dezbatere publică. La acel moment, Petcu afirma: "Cred că este o reuşită a Ministerului Energiei şi a Guvernului României readucerea în discuţie a listării la bursă a Hidroelectrica. Este un semnal pentru investitori şi pentru piaţa de capital din România că Guvernul este orientat spre transparenţă şi spre performanţă în relaţia cu companiile de stat".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb