"Toshiba" vrea să atragă 5,4 miliarde de dolari ca să evite delistatarea de la bursa din Tokyo

Andrei Stan
Internaţional / 20 noiembrie 2017

Sediul "Toshiba" din Tokyo (Sursa foto: Wikipedia)

Sediul "Toshiba" din Tokyo (Sursa foto: Wikipedia)

Grupul japonez "Toshiba" vrea să vândă acţiuni pentru a atrage fonduri de 600 de miliarde de yeni (5,4 miliarde dolari) şi va încerca vânzarea unor active care au legătură cu divizia nucleară "Westinghouse", pentru a evita să fie delistat de la bursa din Tokyo, transmite Bloomberg.

Vânzarea activelor legate de diviza nucleară "Westinghouse" din Statele Unite, care includ obligaţii financiare ale acesteia faţă de grup, va reduce semnificativ necesarul de resurse pentru reabilitarea acesteia, iar fondurile vor fi utilizate pentru noi afaceri, a explicat compania într-un comunicat.

Între companiile interesate să investească în acţiuni "Toshiba" se află "Effissimo Capital Management".

Compania japoneză încearcă să îşi revină după un scandal izbucnit în 2015, legat de nereguli în contabilitate, care a fost urmat de o pierdere de mai multe miliarde de dolari la divizia nucleară din Statele Unite.

Toshiba este nevoită să atragă fonduri, ca să nu fie delistată de la bursă, şi este în curs de vânzare a diviziei producătoare de cipuri, dar există îngrijorarea că nu va putea finaliza vânzarea până la sfârşitul lunii martie, pentru că trebuie să obţină acordul autorităţilor de reglementare din mai multe ţări, notează news.ro.

Divizia producătoare de cipuri este vândută unui consorţiu condus de fondul "Bain Capital". Vânzarea a fost complicată de o acţiune în justiţie intentată de compania "Western Digital", care a argumentat că ar trebui să aibă drept de veto datorită unui parteneriat avut cu "Toshiba". Cele două părţi se află într-o procedură obligatorie de arbitraj şi intenţionează să ajungă la un acord până la sfârşitul acestei luni.

Fondurile private "Blackstone Group" şi "Apollo Global Management" s-au asociat pentru a prezenta o ofertă de preluare a diviziei nucleare "Westinghouse", iar alte companii analizează lansarea unor oferte, au declarat în septembrie persoane apropiate situaţiei.

"Westinghouse" a contractat construcţia a două proiecte energetice în Statele Unite, care au depăşit bugetul cu mai multe miliarde de dolari, în timp de termenele de finalizare sunt întârziate cu ani de zile. Compania a făcut cerere pentru intrare în faliment în luna martie.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb