"Tradeville" vede "Fondul Proprietatea" la 0,7 lei/acţiune, în 12 luni

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 14 iulie 2011

Analiştii casei de brokeraj "Tradeville" estimează un preţ ţinţă de 0,7 lei/acţiune pentru titlurile "Fondului Proprietatea", pentru următoarele 12 luni, calculat prin comparaţia cu alte fonduri internaţionale ce au o capitalizare bursieră similară, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţii intermediarului.

"Ţinând cont de multiplii P/S şi P/BV care sunt mai scăzuţi pentru FP faţă de media fondurilor de inves-tiţii similare, considerăm că titlul FP este subevaluat faţă de sectorul de fonduri de investiţii comparat. Consensul din piaţă calculat ca medie aritmetică a estimărilor analiştilor care au evaluat compania este de 0,85 lei/acţiune", potrivit raportului Tradeville.

Analiştii citaţi au precizat că, în prezent, "Fondul Proprietatea" (FP) se tranzacţionează la un discount de aproape 55% faţă de valoarea unitară a activului net raportată de administratorul Franklin Templeton la 31 mai 2011. La 31 martie 2011, FP cuprindea 39.3% companii listate, 55,6% companii nelistate în timp ce 5,1% din bani erau plasaţi în lichidităţi nete.

"Suntem de părere că preţul la care se tranzacţionează acţiunea FP este în continuare scăzut fiind egal cu valoarea contabilă a activelor imobilizate aferente doar companiilor din portofoliu listate pe bursă. Cu alte cuvinte, o acţiune FP, care înglobează atât active listate cât şi nelistate, se vinde la valoarea unitară a activelor imobilizate aferente companiilor listate, activele companiilor nelistate fiind practic achiziţionate gratuit", potrivit raportului Tradeville.

Într-o abordare conservatoare, analiştii Tradeville estimează pentru 2011 venituri de minimum 400 milioane lei, luând în considerare sumele câştigate din dobânzi, aproximativ 50 milioane lei şi venituri din dividende de aproximativ 350 milioane lei, având în vedere dividendele acordate de primele două-zeci de companii din portofoliu.

Estimarea nu include veniturile pe care FP le-ar putea obţine din provizioane, creanţe reactivate, venituri din investiţii financiare cedate, venituri din diferenţe de curs valutar sau alte venituri.

"Păstrând o pondere de 20% a cheltuielilor curente în veniturile din activitatea curentă estimăm un profit net de aproximativ 320 milioane lei pentru 2011", se mai arată în raportul Tradeville.

Politica de dividend adoptată de Franklin Templeton prevede, în absenţa unor circumstanţe sau condiţii de piaţă excepţionale, acordarea în proporţie de 100% a profitului distribuibil sub formă de dividende. La ultimul preţ din piaţă randamentul dividendului estimat pentru 2012 este de 4,4%, se mai arată în raportul menţionat.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb