Traian Băsescu a primit ieri la Cotroceni 8 noi ambasadori

F. A.
Politică / 19 septembrie 2013

Preşedintele Traian Băsescu i-a primit, ieri, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorii Republicii Federale Germania, Republicii Azerbaidjan, Republicii Orientale a Uruguayului, Republicii Serbia, Regatului Norvegiei, Republicii Estonia, Statului Kuwait şi Emiratelor Arabe Unite în România, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Traian Băsescu i-a felicitat pe diplomaţii străini pentru numirea în calitatea de ambasadori în România, asigurându-i de întregul său sprijin şi al autorităţilor române în îndeplinirea mandatelor.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Republicii Federale Germania, E.S. Werner Hans Lauk, preşedintele şi-a exprimat convingerea că relaţiile politice şi economice foarte bune pe care România le are cu statul german vor continua să se aprofundeze. Ambasadorul german a subliniat interesul pe care investitorii germani îl au faţă de ţara noastră, apreciind că îmbunătăţirea pregătirii profesionale a noilor generaţii de tineri va constitui un argument forte în atragerea de noi investiţii germane.

În cadrul întâlnirii cu ambasadorul Republicii Azerbaidjan în România, E.S. Farid Abdinbayov, preşedintele şi-a exprimat speranţa că ţara noastră şi Republica Azerbaidjan vor continua să îşi dezvolte colaborarea în cât mai multe sectoare ale economiei.

În timpul întrevederii cu ambasadorul Republicii Orientale a Uruguayului în România, E.S. Manuel Gonzalo Vieira Merola, Traian Băsescu şi-a arătat deschiderea pentru stimularea cooperării cu statul sud-american în vederea reconectării economiei româneşti cu pieţele din America Latină.

În cadrul discuţiilor avute cu ambasadorul Republicii Serbia în România, E.S. Branko Branković, şeful statului a insistat ca ţara vecină să acorde vlahilor români de pe Valea Timocului drepturile care se cuvin minorităţilor naţionale, aşa cum reies acestea din convenţiile internaţionale semnate de cele două state. Totodată, preşedintele a exprimat, încă o dată, întreaga susţinere a României pentru integrarea europeană a Serbiei.

De asemenea, Traian Băsescu a adresat felicitări pentru numirea ca ambasador al Regatului Norvegiei în România, doamnei Tove Bruvik Westberg, şi a remarcat intensificarea relaţiilor dintre cele două state.

Traian Băsescu i-a mulţumit ambasadorului Republicii Estonia în România, domnul Eerik Marmei, pentru sprijinul oferit pentru aderarea României la spaţiul Schengen, dar şi pentru buna colaborare dintre ţările noastre la nivelul instituţiilor internaţionale pe teme de interes comun.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb