Transelectrica demarează procesele premergătoare închiderii inelului de 400 kV al Bucureştiului

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 12 iunie 2019

Transelectrica a lansat, la începutul lunii iunie, licitaţia pentru achiziţia unui studiu menit să identifice soluţiile optime de dezvoltare a reţelei electrice de alimentare a zonei metropolitane Bucureşti, cu perspectivă pe zece ani, a transmis, ieri, compania printr-un comunicat.

Transelectrica a precizat că a iniţiat acest demers în contextul în care creşterea economică, tot mai accentuată înregistrată în ultimii ani în zona metropolitană a Capitalei, impune necesitatea dezvoltării infrastructurii reţelei electrice de transport aferente Municipiului Bucureşti, subliniind, totodată, că acest demers reprezintă un pas decisiv pentru demararea proiectului de închidere a inelului de 400 kV al Bucureştiului.

Potrivit comunicatului, obiectivul principal al acestui studiu vizează închiderea inelului de 400kV al Bucureştiului, prin construirea unei staţii electrice de transformare noi în zona de nord-est a Capitalei, mai exact în zona localităţilor Otopeni, Tunari sau Voluntari.

Marius Dănuţ Caraşol, preşedintele Directoratului Transelectrica, a declarat: "Închiderea inelului de 400 kV al Bucureştiului este o prioritate pentru Transelectrica, dat fiind faptul că judeţul Ilfov împreună cu Municipiul Bucureşti reprezintă cea mai concentrată zonă de consum de energie electrică din ţară, adică circa 15% din totalul consumului la nivel naţional. Ne propunem ca până la sfârşitul anului să avem semnat contractul de proiectare. Pentru realizarea aces-tui obiectiv primordial pentru menţinerea siguranţei în alimentare a consumatorilor din Bucureşti şi din zonele limitrofe, avem în vedere construirea unei staţii în zona de nord a Capitalei şi posibilitatea realizării unor porţiuni de linii electrice subterane de 400 kV. Abordarea unei astfel de soluţii reprezintă o acţiune de pionierat, o provocare importantă pentru noi. Acest studiu reprezintă o prioritate pentru Companie, deoarece dorim să inovăm, vrem să ajungem la stadiul tehnologiilor şi tehnicilor moderne utilizate deja cu succes în alte state europene. Studiul va propune mai multe soluţii, Transelectrica urmând să aleagă soluţia optimă pentru închiderea inelului de 400 kV al Capitalei".

Ca măsuri suplimentare de întărire a actualei reţele din zona metropolitană a Capitalei, Transelectrica urmează să instaleze un autotransformator de 220/110 kV în staţia Fundeni şi un transformator de 400/110kV în Staţia Bucureşti Sud - aceste două proiecte aflându-se în faze avansate de achiziţie, au mai precizat reprezentanţii companiei, potrivit cărora studiul urmează să fie predat către Transelectrica în termen de cinci luni de la încheierea licitaţiei şi semnarea contractului cu societatea câştigătoare.

Transelectrica este operatorul de transport şi de sistem din România, cu un rol cheie pe piaţa de energie electrică din România. Compania administrea-ză şi operează sistemul electric de transport şi asigură schimburile de electricitate între ţările Europei Centrale şi de Răsărit, ca membru al ENTSO-E (Reţeaua Europeană a Operatorilor de Transport şi Sistem pentru Energie Electrică). Transelectrica este responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcţionarea sistemului şi a pieţei, asigurarea siguranţei Sistemului Electroenergetic Naţional (SEN). De asemenea, compania reprezintă principala legătură dintre cererea şi oferta de electricitate, echilibrând permanent producţia de energie cu cererea.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb