"Transelectrica" va decide în AGA dacă Icemenerg se va transforma în Institut Naţional de Cercetare

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 mai 2008

"Transelectrica" va decide în AGA dacă Icemenerg se va transforma în Institut Naţional de Cercetare

Transelectrica scoate la privatizare trei dintre filialele sale, iar una din ele, Icemenerg, ar putea fi transformată în Institut Naţional de Cercetare-Dezvoltare, decizie ce o va lua Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF), a declarat ieri directorul din Transelectrica, Răzvan Purdilă, citat de NewsIn.

"Noi am avut azi (n.r. ieri) un Consiliu de Administraţie şi s-a aprobat ordinea de zi pentru Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) din 26 iunie. Unul dintre subiectele de pe ordinea de zi este privatizarea a trei dintre filialele Transelectrica: Icemenerg, Formenerg şi Icemenerg Service. Noi am lansat deja procedurile pentru privatizarea celor trei filiale. S-au purtat dis­cuţii încă din luna ianuarie ca privatizarea Icemenerg să fie modificată şi să se transforme în Institut Naţional de Cercetare-Dezvoltare. MEF este acţionarul nostru, el trebuie să se pronunţe. Ca institut, Icemenerg va trece direct sub autoritatea MEF. Acum Ministerul Economiei şi Finanţelor analizează: fie Icemenerg continuă să fie privatizat, fie va fi trans­format în institut", a declarat ieri directorul Diviziei Dezvoltare Afaceri din cadrul Transelectrica, Răzvan Purdilă.

Răzvan Purdilă preciza la 15 august 2007 că procesul de privatizare a celor trei filiale Transelectrica scoase la vânzare, Icemenerg, Formenerg şi Icemenerg Service, va fi finalizat în prima parte a anului 2008, după aprobarea unei Hotărâri de Guvern şi reevaluarea activelor. Acesta spunea atunci că nu se poate estima care vor fi câştigurile obţinute în urma vânzării celor trei filiale, întrucât reevaluarea activelor acestora va fi posibilă numai după aprobarea Hotărâ­rii de Guvern. Suma finală depinde de ofertele angajante depuse de potenţialii investitori, dar şi de negocierile pe care le vom purta cu ei, a precizat, la acea dată, Purdilă.

Potrivit oficialului Transelectrica, filiala cea mai profitabilă este Icemenerg. Dintre cele trei, cea mai vizibilă în bugetul consolidat al companiei este Icemenerg, în timp ce Formenerg are cifră de afaceri şi profit mic, iar Icemenerg Service are datorii din 2003, susţinea Purdilă.

În prezent, Transelectrica are şase filiale: OPCOM, Smart, Icemenerg, Formenerg, Icemenerg Service şi Teletrans.

OPCOM este operatorul pieţei de energie electrică, Smart asigură servicii de mentenanţă şi reparaţii la reţea, iar Icemenerg se ocupă de cercetarea ştiinţifică şi ingineria tehnologică şi oferă asistenţă tehnică. Formenerg are ca obiect de activitate instruirea personalului din sistemul energetic, Icemenerg Service prestează servicii în domeniul producerii de aparate pentru distribuţia şi comanda energiei electrice, în timp ce Teletrans este filiala care are ca princial obiect de activitate asigurarea serviciilor de comunicaţii şi IT pentru administrarea reţelelor electrice de transport.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb