Transgaz Mediaş a început lucrările de introducere a gazului în oraşul clujean Huedin

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 17 iunie 2009

SNTGN Transgaz Mediaş a început lucrările de introducere a gazului în oraşul clujean Huedin, care ar urma să faciliteze o investiţie în valoare de 70 de milioane de euro a firmei germane Knauf, cu care Primăria Huedin a avut discuţii cu privire la construcţia unei fabrici în zonă.

Potrivit unui comunicat de presă de ieri al Consiliului Judeţean Cluj, proiectul are în vedere racordarea la reţeaua de gaz metan a mai multor localităţi din partea de vest a judeţului - Aghireşu, Izvorul Crişului, Huedin, Poieni, Ciucea şi Negreni.

Primarul oraşului Huedin, Mircea Moroşan, a declarat, citat de NewsIn că firma Knauf doreşte să construias­că la Huedin o fabrică de ghips carton şi alte materiale de contrucţii din această gamă, concernul german fiind unul din cei mai mari producători de materiale de construcţii.

"Am avut o discuţie cu cei de la Knauf la începutul anului, ei au cumpărat circa 30-40 de hectare în Huedin şi toate terenurile care conţin caolină din comuna Aghireşu. Ei au spus că, fiind an de criză, nu construiesc, doar cumpără, însă au promis că, dacă vor reuşi să introducă gazul, vor avea susţinere mai mare pentru investiţie de la firma-mamă. Proiectul de investiţie pentru fabrică era conceput pe combustibil lichid, însă, dacă vor avea acces la gaz, acest lucru va însemna o creştere a productivităţii cu 28%", a afirmat primarul, adăugând că investiţia despre care a vorbit cu cei de la Knauf a fost de 70 de milioane de euro.

Moroşan a mai spus că, în ultimul an, au fost disponibilizaţi 900 de locuitori din Huedin şi din satele din jur. Potrivit primarului, în perioada următoare, se vor deschide două magazine mai mari, care vor crea circa 40-50 de locuri de muncă.

Lucrările pentru implementarea proiectului de introducere a gazului metal în Huedin au fost demarate în urma contractului semnat între Consiliul Judeţean Cluj şi SNTGN Transgaz S.A. Mediaş. Contractul are în vedere realizarea conductei de transport gaze naturale Jibou - Gilău, etapa a II-a, Aghireşu - Izvorul Crişului - Huedin - Poieni - Ciucea - Negreni. Valoarea totală a lucrărilor este de 21.242,741 lei (fără TVA), Primăria Huedin demarând în acest sens procedurile pentru concesionarea distribuţiei de gaz în oraş

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb