Tranzacţie consistentă pe piaţa media europeană

O.D.
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 18 aprilie 2018

Tranzacţie consistentă pe piaţa media europeană

Trei dintre posturile de radio cunoscute în ţara noastră, Europa FM, Virgin Radio şi Vibe FM, au un nou acţionariat.

Grupul LagardPre, care deţine şi aceste staţii, a vândut operaţiunile radio din ţara noastră, Cehia, Polonia şi Slovacia către Czech Media Invest. Preţul de vânzare al acestor active este de 73.000.000 euro pentru venituri consolidate de aproximativ 56.000.000 euro în 2017. Finalizarea tranzacţiei necesită obţinerea autorizării autorităţilor locale de reglementare din România, Cehia, Polonia şi Slovacia.

Compania LagardPre îşi reorganizează operaţiunile de media din Europa cu scopul vânzării televiziunilor, a radiourilor internaţionale şi a revistelor din portofoliu, intenţionând să păstreze zona de producţie audiovizuală, reţeaua radio Europe 1 şi publicaţiile "Le Journal du Dimanche" şi "Paris Match". Conform informaţiilor oferite de "Le Figaro", compania vrea să strângă de pe urma vânzărilor o sumă totală cuprinsă între 400 şi 700 de milioane de euro. Grupul Lagardere a intrat în ţara noastră în anul 1996, prin achiziţionarea Radio Total Timişoara, redenumit ulterior Radio 21 Timişoara, doi ani mai târziu grupul a relansat reţeaua Radio 21, iar în 1999 a obţinut licenţa pentru prima reţea naţională de radio comercial, Europa FM, care a început să emită în anul 2000. În anul 2007, Lagardere a achiziţionat radio Deea, licenţele fiind folosite pentru lansarea, în aprilie 2008, a reţelei Vibe FM.

Czech Media Invest este operatorul de media numărul 1 în Republica Cehă, cu patru cotidiane, mai multe reviste şi domenii online. Achiziţia de branduri de radio are ca scop dezvoltarea grupului în Europa Centrală şi de Est. Conducătorul societăţii este Daniel Køetínský. Acesta mai deţine două tipografii, este lider în publishing şi distribuţie de presă cu peste 18.000 de puncte de livrare, mai are afaceri în energie şi sport şi în 2017 a fost în "Top 10" cei mai bogaţi oameni de afaceri din Cehia. Køetínský este coproprietarul clubului de fotbal Sparta Praga, care a reuşit în ultima perioadă mai multe achiziţii importante, inclusiv a doi internaţionali autohtoni, Nicolae Stanciu şi Florin Niţă. De altfel, transferul lui Stanciu de la Anderlecht la Sparta este cel mai mare din istoria campionatului ceh de fotbal, 4,7 milioane de euro plus mai multe bonusuri în funcţie de performanţele clubului şi ale jucătorului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb