Tratamentul anti-covid practicat în statul indian Uttar Pradesh - rezultate exemplare

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Internaţional #Sănătate / 12 octombrie 2021

Imagine asupra Varanasi (Benares), una dintre cele mai vechi aşezări indiene, situată pe malul Gangelui, în Uttar Pradesh.

Imagine asupra Varanasi (Benares), una dintre cele mai vechi aşezări indiene, situată pe malul Gangelui, în Uttar Pradesh.

Călin Rechea

Creşterea accelerată a numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2 a determinat apariţia unor declaraţii în presa noastră conform cărora "România se confruntă cu un scenariu similar celui din India".

Din păcate nu se merge mai departe cu analiza dinamicii de răspândire a virusului şi a posibilelor cauze ale declinului accelerat al numărului de infectări din India, în special la nivelul unor state care nu au respectat recomandările Or­ganizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

O publicaţie din Filipine, Philippine Daily Inquirer, scria, în urmă cu câteva zile despre "rezultatele uluitoare obţinute în statele din India, precum Uttar Pradesh sau Delhi, în urma utilizării unei combinaţii de medicamente bazate pe Ivermectină" .

Aici se arată că în Uttar Pradesh, care are cea mai mare populaţie dintre statele Indiei, de circa 240 de milioane, s-au înregistrat mai puţin de 100 de noi cazuri zilnice în ultimele trei luni, iar în ultimele trei săptămâni numărul de cazuri noi a scăzut sub 20.

Datele oficiale colectate de covid19india.org arată, într-adevăr, o dinamică impresionantă a cazurilor de COVID-19 din Uttar Pradesh după explozia din primăvara trecută (vezi graficul 1).

Tratamentul anti-covid practicat în statul indian Uttar Pradesh - rezultate exemplare

La fel de uimitoare este şi evoluţia numărului deceselor zilnice, care a înregis­trat un maxim de 372 de persoane în 7 mai 2021 (vezi graficul 2).

Tratamentul anti-covid practicat în statul indian Uttar Pradesh - rezultate exemplare

În aceeaşi zi, un comunicat de presă de pe site-ul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arăta că "Uttar Pradesh merge şi pe ultima milă pentru a stopa COVID-19".

Autorităţile statului au trimis 141.610 de echipe, coordonate de 21.242 supervizori, să acopere 97.941 de sate în 75 de districte din Uttar Pradesh. În comunicatul de presă de la OMS se mai arată că angajaţii organizaţiei au monitorizat peste 2.000 de echipe guvernamentale şi au vizitat cel puţin 10.000 de gospodării în prim zi a campaniei, iar "cei testaţi pozitiv au fost izolaţi şi au primit un kit cu medicamente, precum şi sfaturi privind gestionarea".

În comunicatul OMS nu s-a precizat ce conţine kitul oferit populaţiei din Uttar Pradesh, unde rata de vaccinare era de circa 5% în august 2021, dar s-a arătat că "OMS va sprijini guvernul din Uttar Pradesh la realizarea raportului final".

Deocamdată nu a fost publicat niciun raport, însă au apărut informaţii despre conţinutul "secret" al kitului de prevenire şi tratament oferit populaţiei din Uttar Pradesh.

În ziarul din Filipine se arată că "oficialii din sănătate şi comunitatea medicală din Uttar Pradesh a sfidat avertismentul dur al OMS cu privire la utilizarea Ivermectinei".

Se pare că, într-adevăr, kitul oferit populaţiei din Uttar Pradesh a fost "construit" în jurul Ivermectinei, conform informaţiilor din publicaţia The Desert Review din California.

Alături de 10 tablete de Ivermectină de 12 mg, kitul utilizat în Uttar Pradesh mai include tablete de Paracetamol, Vitamina C, Multivitamine, Zinc, Vitamina D3 şi 10 tablete de Doxiciclină 100 mg, după cum se arată în articolul preluat şi de Zerohedge. Kitul mai include măşti, dezinfectant, mănuşi, un termometru digital şi un oximetru, iar costul total este de aproape 3 dolari pe persoană. În articolul din The Desert Review se mai subliniază că nu au fost raportate cazuri de reacţii adverse la Ivermectină.

"Este ciudat că povestea de succes a Ivermectinei din India este trecută cu vederea de principalele organizaţii media, nu doar în India ci şi în Statele Unite şi Europa", se mai subliniază în articolul din Philippine Daily Inquirer, care este semnat de medicul Rafael Castillo. În opinia sa, "pare să existe o mână invizibilă care orchestrează suprimarea veştilor bune despre Ivermectină".

O astfel de suprimare nu poate împiedica, însă, realizarea unor comparaţii între situaţia din Uttar Pradesh şi alte state ale Indiei sau la nivel naţional.

Astfel, la nivelul întregii ţări, cu o rată de vaccinare totală de 18,8% (două doze), gradul de aplatizare pentru curba noilor cazuri a fost mult mai redus (vezi graficul 3).

Tratamentul anti-covid practicat în statul indian Uttar Pradesh - rezultate exemplare

La câteva săptămâni după lansarea campaniei din Uttar Pradesh, American Journal of Therapeutics, editat de Wolters Kluwer, a publicat o meta-analiză a efectelor Ivermectinei în tratarea COVID-19, realizată sub coordonarea doctorului Theresa Lawrie, consilier al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii timp de mai multe decenii.

Analiza a fost publicată în numărul 28 al revistei AJT sub titlul "Ivermectin for Prevention and Treatment of COVID-19 Infection: A Systematic Review, Meta-analysis, and Trial Sequential Analysis to Inform Clinical Guidelines" şi a fost primită cu un interes extraordinar în comunitatea medicală.

Datele de la Wolters Kluwer arată, pe baza algoritmului Altimetric, că meta-analiza coordonată de doctorul Lawrie ocupă locul 8 într-un clasament cu 18 milioane de publicaţii de specialitate.

Compania Wolters Kluwer este un furnizor global de informaţii profesionale, soluţii software şi servicii pentru clinicieni şi este prezentă şi în România. Algoritmul Altimetric este descris de Wolters Kluwer drept "indicatorul nostru de cel mai înalt nivel privind calitatea şi cantitatea atenţiei obţinute online de o publicaţie".

"Medicamentele redirecţionate ar putea fi utilizate împotriva virusului SARS-Cov-2", iar "antiparazitarul Ivermectină, cu proprietăţi antivirale şi antiinflamatorii, a fost testat în numeroase teste clinice" se arată în introducerea analizei.

"Dovezi cu certitudine moderată arată că sunt posibile reduceri masive ale deceselor determinate de COVID-19 prin utilizarea Ivermectinei", iar "utilizarea sa timpurie poate reduce numărul bolnavilor care ajung în situaţii severe", sunt concluziile principale ale lucrării, unde se mai precizează că "siguranţa aparentă şi costul redus sugerează că Ivermectina este probabil să aibă un impact semnificativ asupra pandemiei la nivel global".

În finalul analizei se aminteşte că "Ivermectina nu este un medicament nou şi experimental cu un profil de siguranţă necunoscut", ci este "un medicament considerat esenţial de OMS", iar "profesioniştii din sănătate trebui să ia în considerare utilizarea Ivermectinei, atât ca tratament cât şi în scop profilactic".

Doctorul Theresa Lawrie este co-fondator al organizaţiei British Ivermectin Recommendation Development Panel (BIRD). În cadrul primei conferinţe internaţionale dedicate utilizării Ivermectinei în tratamentul şi prevenirea COVID-19, doamna Lawrie a declarat că "povestea Ivermectinei ne arată că suntem într-un moment remarcabil al istoriei medicale", în condiţiile în care "instrumentele şi metodele pe care le utilizăm pentru a ne trata pacienţii sunt subminat neîntrerupt de dezinformarea pornită din lăcomia corporaţiilor".

În plus, "povestea Ivermectinei arată că noi, ca public, ne-am plasat greşit încrederea în autorităţi şi am subestimat măsura în care banii şi puterea corup", a mai declarat Theresa Lawrie.

A urmat apoi încă o acuzaţie deosebit de gravă. "Cu persoane din afara profesiei medicale şi politicieni care ne dictează ce să prescriem bolnavilor, noi ca doctori am ajuns în poziţia în care este atacată însăşi capacitatea noastră de a respecta jurământul lui Hipocrate".

Oare de ce nu există argumente la fel de convingătoare şi din partea celor care promovează cu price preţ vaccinarea?

În timp ce în Uttar Pradesh s-a obţinut aplatizarea liniei noilor cazuri de COVID-19 într-un timp relativ scurt, o altfel de aplatizare, de-a lungul axei "greşite", s-a observat în Singapore, unde rata de vaccinare este de circa 85% (vezi graficul 4).

Tratamentul anti-covid practicat în statul indian Uttar Pradesh - rezultate exemplare

În aceste condiţii, nu mai există niciun fel de scuză pentru ignorarea sau "demonizarea" pur şi simplu a tratamentelor alternative pentru COVID-19.

"Ştiinţa nu are nimic în comun cu consensul. Consensul este treaba politicii. În ştiinţă consensul este irelevant", a declarat autorul şi medicul Michael Crichton în cadrul unei conferinţe de la California Institute of Technology din 2003.

"Nu există ceva numit ştiinţă prin consens. Dacă este consens, atunci nu este ştiinţă, iar dacă este ştiinţă, atunci nu este consens", a mai subliniat Crichton.

Încă nu este prea târziu pentru a fi urmate aceste principii fundamentale ale ştiinţei şi în cazul pandemiei de COVID-19.

Opinia Cititorului ( 52 )

  1. Pfoaaa... nu se poate. Vine Ciolos dictatorul si va dicta inchiderea dlui Calin Rechea.

    Citu il va numi TERORIST. 

    Va veni Baciu panarama si va spune ca el nu isi spala mucii, ii lasa acolo sa se pietrifice si va spune ca igiena nu este buna la casa omului. 

     

    Pfoaaa, va fi macel maine in rubrica de comentarii..... Dar nu uitati, igiena, distantare, masca si pentru cei puternici, clatirea mucoaselor.....  

    Nu uitati, vaccinatilor cu vechime de peste 5 luni , sunteti chemati in service pentru schimbarea uleiului. Este gratuita. Daca refuzati doza a treia, nu uitati ca intrati in aceeasi clasa malus ca si nevaccinatii. Va infectati la fel de usor si transmiteti virusul in societatea catre copii si batrani. Ii aveti pe constiinta. 

     

    6-12 sep: 63 cazuri la 100 000 vaccinati si 83 cazuri la 100 000 nevaccinati  

    13-19 sep: 125 cazuri la vaccinati si 155 cazuri la nevaccinati  

    20-26 sep: 215 cazuri la vaccinati si 248 cazuri la nevaccinati

    27-3 oct: 348 cazuri la vaccinati si 389 cazuri la nevaccinati  

    1. Pfizer are deja la activ o amenda de 2,3 miliarde de dolari pe care a platit-o catre guvernul federal SUA pentru _marketing fraudulos_ in contextul unui anti-inflamator Bextra produs de ei si retras de pe piata in 2005.

      "Pfizer Inc agreed on Wednesday to plead guilty to a U.S. criminal ch arge relating to promotion of its now-withdrawn Bextra pain medicine and will pay a record $2.3 billion to settle allegations it improperly marketed 13 medicines." 

      -

      Intre timp vaccinul anti-COVID produs de Moderna este atat de bun incat a fost retras de catre Islanda zilele trecute. 

      Comunicatul si amenda este din 2005, pentru cu totul si cu totul altceva!

      Manupulezi grosolan! 

      Pentru etica in afaceri. Aceeasi companie.

      Manipulare, zici ...

      " In the largest health care fraud settlement in history, pharmaceutical giant Pfizer must pay $2.3 billion to resolve criminal and civil allegations that the company illegally promoted uses of four of its drugs, including the painkiller Bextra, the U.S. Department of Justice announced Wednesday." 

      Ai citit cu atentie? Atunci raspunde inainte sa strigi manipulare: 

      Este descris in text un caz repetat de marketing fraudulos ("illegally promoted")? 

      Este manipulare semnalarea unei fapte penale reale, repetate a unei companii, in cazul de fata Pfizer? 

      In fond, compania a mintit in mod repetat in trecut.

      Prin urmare, este relevant in anul 2021 acest caz de frauda ("largest health care fraud"), pentru care Pfizer a platit o amenda colosala in 2005? 

      Sa ne imaginam o companie farma XYZ dintr-o tara oarecare.

      Compania respectiva dezvolta, autorizeaza si comercializeaza o gama de medicamente incasand zeci de miliarde USD. 

      Din prea mult "entuziasm" sau "optimism", compania XYZ promoveaza fraudulos o parte dintre aceste medicamente. 

      Compania este depistata si amendata cu cateva miliarde USD. 

      Insa (!!) nimeni din cadrul companiei nu face inchisoare pentru cele de mai sus. 

      Intrebare: se creeaza un hazard moral care se poate perpetua in viitor? 

      Practic, incasezi zeci de miliarde USD in baza unor vanzari nu tocmai kosher. 

      Daca nu esti prins, pastrezi toti banii. 

      Daca esti prins, platesti doar o fractie din bani si nimeni nu face inchisoare. In acest caz, aceasta amenda pare mai degraba "cost of doing business" sau un fel de cheltuiala operationala (ne)recurenta.

      Care sunt implicatiile unui astfel de hazard moral in contextul actual, tinand cont de trecutul companiei XYZ? 

    Cereti o parere despre acest articol medicilor care participa la confernta voastra de azi.

    1. Covidul ca Covidul, dar isteria colectiva mi se pare chiar mai periculoasa! Nu mai putem citi un articol care, de fapt, este in firea lui, normal, asezat, cuminte, cu citarea surselor, fara sa exclamam, fara sa-i insultam pe "ceilalti"?! In articol este vorba despre un tratament medical care a dat rezultate pe scara foarte larga. Ce curaj!

      Poate nu m-am facut bine inteles. Nu hulesc articolul. Ba din contra. Apreciez autorul pentru ca relateaza fapte si nu isi da cu parerea, ca foarte multi neaveniti din presa. Vreau doar sa aflu si

      alte argumente pro sau contra. 

      Elena Merişoreanu, revoltată de pelerinajul la moaştele de la Romexpo: „Medicii fac eforturi supraomeneşti. Să mă ierte Dumnezeu, dar penelistii stau grămadă unii peste alţii, la fel cum au stat si aia de la Untold”

      Elena Merişoreanu, după vindecarea de COVID: "Boala asta e parşivă" 

      Medicul de familie Valeria Herdea, vicepreşedinte al Colegiului Medicilor din România, afirmă că protecţia vaccinală este "net superioară" celei rezultate după boală, iar persoanelor care au avut COVID-19 li se recomandă să se vaccineze la una - trei luni după ce s-au vindecat.

      Vrajeala asta vine de la un 'medic' Este bine sa nu avem incredere chiar in toti medicii. 

      Pentru ca a crezut ca dublu vaccinata este IMUNIZATA.

      Daca nu era mintita de Arafat, Citu, Baciu, Gheorghita, poate nu ajungea in spital. 

      ala-i medic care spune asemenea ineptie ? a luat bani , pentru ca nu poti fi asa prost , nici chiar daca n-ai facut medicina

      Din categoria Herdea:

      "După o perioadă de ezitare, rațiunea a învins. Dacă au facut o treabă așa bună cu Xanax și Viagra nu văd de ce n-ar fi bun si vaccinul #faizăr", a scris Florin Gardoş pe Facebook.

      Gardos este fotbalist la Academica Clinceni. 

    ...

    1. Logica dumitale pare sa fie:

      Greu sa ai incredere intr-un nespecialist precum C. Rechea. 

      Dar poti sa ai incredere intr-o companie precum Pfizer care a acceptat sa plateasca o amenda de 2,3 miliarde de dolari pentru marketing fraudulos, fapta penala comisa in mod repetat in contextul punerii pe piata a nu mai putin de 13 medicamente, dintre care unul retras ulterior. 

      Nu vorbim despre eroare de laborator din partea Pfizer, de efecte secundare care au scapat etapei de R&D, ci despre multiple acte intentionate de a induce in eroare prin marketing fraudulos, asa cum a incadrat fapta respectiva guvernul SUA.

      Pentru dumneata, toate acestea sunt ok, nu? 

      Stimate cititor, va rog sa imi spuneti care parte a acestei prevederi regulamentare nu o intelegeti:

      "nu este acceptată hărţuirea ziariştilor Redacţiei BURSA". 

      Domnule MAKE, pe Debilul cu citate, pe Agro.bancher și pe Proorocul Ocultei îi lași să-ți umple comentariile cu aceleași mesaje mincinoase, zi după zi oră de oră. Adică îi lași să facă propagandă. Iar pe cei ce-ți critică ziariștii îi ștergi. Bravo domnul. Bine așa.

      Stimate cititor, va rog sa imi spuneti ce nu intelegeti din comentariul 3.2.

      Stimate cititor, se pare ca capacitatea dumneavoastra de intelegere necesita o extindere: autorul articolului nu v-a furat gaina, nu a injurat in tramvai de fata cu copiii dumneavoastra si nu a fost necioplit cu soacra dumneavoastra, astfel ca nu aveti dreptul moral sa-l criticati, asa cum nu aveti de ce sa o faceti cu nici unul dintre ziaristii BURSA si nici cu autorii de articole publicate in BURSA care nu merg cu tramvaiul.

      Sectiunea de comentarii este oferita cititorilor de buna credinta care doresc sa-si expuna opiniile asupra subiectului articolului sau doresc sa-l dezbata in mod decent. 

      In afara ca aceasta deosebire intre a critica un articol si a critica pe autorul articolului este de bun simt, ea mai este si consemnata in prevederile Regulamentului comentariilor. 

      Efortul meu explicativ din acest POST SCRIPTUM este superfluu, excesiv in raport cu biunul simt si cu Regulamentul comentariilor, dar l-am intreprins din consideratie pentrui indelungata dumneavoastra prezenta in sectiunea de comentarii a ziarului BURSA. 

      Ceea ce nu va scuteste de respectarea REGULAMENTULUI!

      Atentie, eu nu am mai mers cu tramvaiul de peste 30 de ani. 

      [Comentariu eliminat conform regulamentului] Citatele pe care le dau sunt de foarte buna calitate. Sunt de pe situl Autoritatii Nationale a Sigurantei Medicamentului din Elvetia, din studii guvernamentale din Israel, de pe situl CDC, de pe NYTimes, din jurnale prestigioase de medicina, chiar si de pe situl INSP (dar prezint datele in alt format decat cei de la INSP care incearca sa ascunda anumite aspecte).[Comentariu eliminat conform regulamentului]

       

      Ce nu iti convine [Comentariu eliminat conform regulamentului] la urmatoarele afirmatii: 

      - Dupa 4-5 luni, vaccinatii se infecteaza la fel de usor ca si nevaccinatii si transmit boala in societate (a afirmat-o chiar Pfizer in cererea catre FDA de aprobare a vaccinului). Tu si securistii tai din Romania DE CE NU AFIRMATI asta? De unde rezulta ca certificatul verde este o abominatie in forma actuala si trebuie anulat tuturor vaccinatilor fara a treia doza. 

      PS.... catre FDA de aprobare a boosterului.

      Imi dau seama acum ca actuala succesiune de replici necesita precizarea, altminteri de la sine inteleasa, ca sectiunea de comentarii nu este oferita pentru vreo dezbatere democratica asupra prevederilor Regulamentului sau asupra felului in care il aplic.

      Astfel ca, orice replica referitoare la aceste lucruri va fi stearsa fara urma.

      Nu de alta, dar acesta nu este un chat personal intre Prostu'satului si MAKE; aveti ceva sa-mi comunicati mie sau vreunui ziarist BURSA, va stau la dispozitie toate datele noastre de contact. 

      Iata un citat foarte recent. Nu este asa de quality cum v-am obisnuit. Dimpotriva, este mai tabloid, asa cum pricep unii angajati ai guvernului liberal.

       

      Daily Mirror, is now reporting, “Brits suffering fr om miserable colds could actually be enduring breakthrough cases of Covid-19 without realising, potentially allowing the virus to continue to spread.” 

      Ce sa vezi..... dracia dracului..... Racelile sunt de fapt Covid care colcaie in societatea britanica intre vaccinati ...... A dracului stiinta. 

      da , este bine asa !

      Initial am vrut sa va explic pe larg, dar renunt. N-am cum discuta/argumenta, tehnic vorbind, in conditiile in care orice mesaj poate fi interzis in mod discretionar si "pe cuvant". E pierdere de vreme, ca sa nu mai spun ca e insultator. V-a spus Make ca am incalcat Regulamentul, deci asa e si nicicum altcumva, nu e cazul sa judecati singur.

      M-am saturat de ore si nopti pierdute cu comentarii interzise pe tot felul de motive intoarse din condei. 

      Ramaneti asadar sanatosi cu Make si cu dl Rechea si-al sau Mecca intelectual in orice domeniu numit Zerohedge si cu Ban.Cher-ul clarvazator Vali etc. E mai bine asa. 

      Cat despre Pfizer, n-am decat un lucru de spus - daca vaccinul lor e bun pentru tot Occidentul, e bun si pentru mine. Doar v-am spus ca-s prost, nu?!? 

      Vaccinul nu e bun si pentru dvs., fireste. Dvs. luati mai bine otrava aia de sobolani, sigur exista un site pe undeva care o recomanda ca medicament-minune - si stiu si jurnalistul care va descoperi acel site si-l va revela publicului insetat de cunoastere, dar nu va pot spune numele lui, ca-i hartuire. 

      Asa ca am incalecat pe-o sa si cam asta a fost. Spre deosebire de domnu' Vali, care se retrage de pe forum o data la fiecare doua saptamani, eu sunt mai greu de pornit, dar si mai greu de oprit, asa ca n-o sa va mai plicttisesc si nici n-o sa mai hartuiesc naturelul gingas al jurnalistilor Bursa. 

      Multa sanatate si lecturi instructive in continuare. 

      "Cat despre Pfizer, n-am decat un lucru de spus - daca vaccinul lor e bun pentru tot Occidentul, e bun si pentru mine."

      Logica asta merge pana nu merge, iar in cazul companiilor farma exista precedente cand ai fi patit-o cu logica ta. 

      Doua exemple recente si rasunatoare pentru tine: 

      1. 

      Bextra (valdecoxib), produs de Pfizer, a fost "bun pentru tot Occidentul" cum zici tu. Ar fi fost bun si pentru tine, urmand logica ta. 

      Dupa ce a fost bun pentru tot Occidentul din 2001 pana in 2005, Bextra a fost retras de Pfizer, dar nu voluntar, ci doar dupa ce au fost somati de FDA sa il retraga. 

      Frauda a fost atat de mare, incat Bextra a constituit "the largest health care fraud settlement and the largest criminal fine of any kind ever." 

      2. 

      Vioxx (rofecoxib), produs de Merck, a fost si asta "bun pentru tot Occidentul". Si pe acesta l-ai fi luat fara sa eziti, conform logicii tale. 

      Iluzia cu "bun pentru tot Occidentul" a durat si in acest caz mai multi ani, respectiv din 1999 pana in 2004, cand a fost retras de pe piata, din motiv ca a cauzat "between 88,000 and 140,000 cases of serious heart disease." 

      Ce s-ar fi intamplat daca prin anul 2000, cand Vioxx era inca in intervalul cand era "bun pentru tot Occidentul", toata populatia ar fi fost tratata prin constrangere cu acest medicament, asa cum se intampla in prezent cu vaccinuri care si ele sunt bune "pentru tot Occidentul"? 

      Cei care ar fi semnalat efecte secundare severe ale Vioxx ar fi fost probabil pusi la zid si cenzurati ca si acum?

      Ar fi fost numit Vioxx "singura solutie" ca si acum? 

    sanatatea pe planul doi , pe primul plan taxa de smecher incasata de ursula si ursulu de la noi .

    ”povestea Ivermectinei arata ca noi,ca public,ne-am plasat gresit increderea in autoritati si am subestimat masura in care banii si puterea corup”a declarat Theresa Lawrie. Contractarea celor 120 milioane de vaccinuri se incadreaza in aceasta.

    ...

    1. Dar stii carui fapt datoreaza acest lucru? Nu vaccinarii ci lockdownului draconic. De ce omiti sa spui asta?

      Stii ca in 2020, Singapore nu a avut decat vreo 12 decese? Cele 160 au venit in 2021, aproape toate dupa 16 sep 2021. Ca si in Romania, dupa expirarea efectului vaccinal. 

      In articol se vorbeste despre medicamentul minune versus vaccinul inutil.

      Cu sau fara lockdown, 172 decese vs 450 991 decese e un pic evident. 

      Medicamentul minune folosit in Uttar Pradesh a venit la pachet cu 141.610 de echipe, coordonate de 21.242 supervizori, care au acoperit 97.941 de sate în 75 de districte. 

      Eu nu am citit ca vaccinul este inutil. Dar asa este. Vaccinul ESTE INUTIL pentru 95% dintre oameni. Nu mai previne infectarea si transmisia dupa 4-5 luni. Iar pentru 95%, Covidul oricum era fie asimptomatic, o simpla receala sau cel mult gripa.

       

      "povestea Ivermectinei arată că noi, ca public, ne-am plasat greşit încrederea în autorităţi şi am subestimat măsura în care banii şi puterea corup"

      Autorul o citează pe D-na Theresa.

      Știu din vara lui 2020 textele cu raceli simple. Situatia din sistemul medical romanesc ar fi trrbuit, daca nu sa va inchida gurile, cel putin sa va deschida ochii. 

      Omuletule care suferi de psihoza din cauza tembelizoarelor, Covidul provocat de Delta nu este mai grav ca cel provocat de Alpha. Sunt in Romania acum 40-50000 de infectari pe zi.

      Doar 6-7% ajung in spital. Intreaba un medic. 

      Stiu, doar azi s-au dus 442 de romani.

      Ziceam de Singapore ca a pierdut 172 de oameni de la inceputul pandemiei. Nu va opriti pentru ca n-aveti limite si oricum cartea va incurca. 

      in romania mor in medie 700 de oameni , care-i problema ?

      Azi probabil au fost 1142, dar ce să ne lamentăm pe cifre când știe tot oborul că-i o răceală ușoară?

      Tu cu Singapore, esti sau nu de acord ca peste 150 dintre decesele lor au venit dupa 15 sep. Da ori ba? Ca sa nu mai stam de vorba cu niste analfabeti functional care se lamenteaza ca altii nu stiu carte.

       

      Daca ai trecut de primul pas, atunci nu mai aduce Singapore in discutie. Situatia de acolo este cu totul si cu totul speciala. Urmarirea cetateanului este la fel ca in China. Daca tu ai ajuns sa iti doresti asa ceva, meriti sa fii batut cu pietre in piata publica pentru ca mii de oameni au murit la Revolutie ca tu sa nu mai gandesti asa, mai securistule. 

       

      Daca ai trecut si de pasul 2, nu esti securist, esti om de buna credinta dar te-au panicat astia cu tembelizorul, afla ca ei motiv sa te temi de Covid, dar nu pentru ATI sau spital. Ci pentru ca in Romania nu sunt medicamente dar si vaccinatii daca au ghinion, au nevoie de medicamente. Azi, cu acei 442 de care spui, ne indreptam catre 11% decese cu vaccin. Observa ca s-a dus retorica 99% decedati nevaccinati, .... 95%.... acum ajungem la 89%... si totul in decurs de 2 saptamani. In doua saptamani s-a dus dracului stocul redus de medicamente. Si incep sa moara pe capete si vaccinatii. Asa cum am spus, eficienta in aceste conditii a vaccinului la deces nu mai este de mult timp 95%, pare chiar in jurul a 60%. 

      Dar nu decesul imediat, acut trebuie sa te ingrijoreze. Ci afectiunile cardio-vasculare pe care long covid le da in infectati, vaccinati sau nevaccinati. Da, poate fi o simpla raceala, dar daca ai ghinion si ai long covid (30% dintre cazurile usoare si medii), incarcarea virala pe care o ai ti-a produs o cicatrice pe cord.... si inca una... si gata infarctul. Ei bine, vaccinul are o protectie MINIMALA la long covid. Nici nu prea a fost evaluata riguros. Deci, recomandarea #1, cu sau fara vaccin, evita contractarea bolii: igiena, masca, distantare si clatirea mucoaselor. 

      Refuz sa cred ca cei 11% din cei care mor sunt nevaccinati. Incep sa fie descoperite din ce in ce mai multe persoane care s-au vaccinat la chiuveta.

      Romanii nu cred in stiinta, dar au nevoie de certificat sa mearga la restaurant si la sala. Inca aud conversatii despre centre de vaccinare pe langa Bucuresti in care merge sa te vaccinezi la chiuveta. Bineinteles, toate astea pe o suma modica, 700, 800 de lei. 

      Vaccinul chiar salveaza vieti, asta daca este facut conform instructiunilor...  

      Fiecare are dreptul sa refuze orice explicatie doreste.

      Eu arat cel mai defavorabil studiu, facut de britanici in coordonarea guvernamentala de acolo. 

       

      Nature, 19 aug 2021. 

       

      Researchers at the University of Oxford, UK, and the country’s Office for National Statistics analysed a vast data set comprising the results of 2,580,021 PCR tests to check for SARS-CoV-2 fr om 384,543 UK adults between 1 December 2020 and 16 May 2021 — when the Alpha variant was dominant — and 811,624 test results fr om 358,983 people between 17 May and 1 August 2021, when the Delta variant was more prevalent. 

       

      The results, published in a preprint on 19 August1, suggest that both vaccines are effective against Delta after two doses, but that the protection they offer wanes with time. The vaccine made by Pfizer in New York City and BioNTech in Mainz, Germany, was 92% effective at keeping people fr om developing a high viral load — a high concentration of the virus in their test samples — 14 days after the second dose. But the vaccine’s effectiveness fell to 90%, 85% and 78% after 30, 60 and 90 days, respectively. 

       

       

      Ce ne spune despre Pfizer? Ca eficienta vaccinului in prevenirea unei forme de boala severa (incarcare virala mare) dupa 3 luni ajunge la 78%. Sigur, cineva care ma tot haituieste cu agresivitate, va arata alte studii care masoara altceva.... rata de spitalizare. Sa o luam metodic.... In general, studiile compara populatia vaccinata si cea nevaccinata atunci cand primesc "standard care", adica nu apa si paracetamol in tarile bogate, ci ingrijirea anti-Covid din tarile respective unde se face studiul. Daca acele tari au criterii si dau medicamente persoanelor cu risc, atunci vor da si vaccinatilor, nu vor astepta cu apa si sare sa devina forme grave si ii trateaza dupa aceea. Asta inseamna "standard care". La noi, standard care inseamna un SMS de la DSP. Si atat. 

       

      In studiul citat, referinta nu este ajungerea in spital, ci incarcarea virala determinata pe baza testelor PCR facute periodic si a numarului de iteratii din acele teste pozitive (Ct < 30). De exemplu, grupul de pacienti considerat cu incarcare virala mare este acela care avea "The low sub-population had mean Ct=21.7" o medie de Ct de 21.7. In studiu din UK, daca erai vaccinat si ai un test PCR cu asa ceva, atunci era bifat ca "esec vaccinal" (sa zicem) si apoi erai tratat cum se trateaza in UK, poate nici nu ajungeai in spital, iti dadeau antivirale in ambulatoriu, deci nu mai ajungeai la spital. In alte studii, daca primeai si "standard care" pentru Covid si nu mai ajungi in spital, erai considerat "succes vaccinal". 

      Ei bine, studiul din UK arata ca daca dai doar paine si apa bolnavilor vaccinati, ai sansa ca doar 78% dintre ei sa mai reziste la trei luni de la vaccinare, dupa ce eficienta vaccinului fusese 90% in prima luna. Ne mai miram de ce bat singur campii pe aici spunand ca pe la noi pare ca eficienta vaccinului este pe la 60%? SMS, apa si paracetamol, de aia. 

      Hai sa mai comentam un alt studiu publicat de guvernul majestatii sale, Gov UK, 14 iun 2021

      Poate fi cautat cu titlul  

      "Press release 

      Vaccines highly effective against hospitalisation fr om Delta variant" 

       

      Am sa comentez de ce acest studiu nu mai trebuie luat in calcul. Studiul raporteaza ca pentru cei cu doza 2 de Pfizer, eficienta vaccinului in UK pentru a proteja contra spitalizarii este de 92% impotriva Delta. Perfect. Ne uitam cand a fost esantionat studiul. 

       

      "The analysis included 14,019 cases of the Delta variant – 166 of whom were hospitalised – between 12 April and 4 June, looking at emergency hospital admissions in England." 

      Ne putem uita si pe graficul infectiilor din UK. Era minunat, covidul disparuse. De ce? 

       

      Este deja cunoscut faptul ca UK (si putine alte tari) au marit distanta dintre doza 1 si doza 2 de Pfizer la 12 saptamani (deci 3 luni). Cum vaccinarea in UK a inceput pe 8 dec 2020, practic asta inseamna ca pe 9 martie 2021, cetatenii britanici incepeau a doua doza. 

      " NHS information 

      (Issued 9 March 2021) 

      If you've had your first vaccine dose already, you may have had your 2nd dose appointment booked, if not, the NHS will contact you when it's time for your second dose." 

      Ce inseamna esantionarea britanicilor in perioada mentionata in studiu din luna mai? Ca oamenii care aveau a doua doza, o aveau de doar cateva saptamani, cel mult o luna. Stim deja ca in prima luna protectia este maxima, nu mai trebuia sa ne confirme studiul Gov UK. Prin urmare, mesajul sau informatiile noi din acel studiu sunt cam egale cu zero. Erau stiute. Si nu transmit nicio informatie despre degradarea in timp a protectiei. Cine va prosteste cu 92% din acel studiu, omite sa va spuna ca era doar in prima luna dupa doza 2. 

      Nu se dau antivirale pentru covid in tratamentul acasa.

    Din pacate, in loc sa avem o minte deschisa, vedem ochelari de cal de la "vladica la opinca" si o incrancenare fara rost pe tema "ba eu am dreptate". In loc sa ne vedem interesul si sa ne adaptam rapid invatand de la celelalte state si adaptand la particularitatile romaniei, pentru cei din conducere e mai important sa aiba maro pe limba. securistii si politicienii ipocriti inca nu au realizat ca romanii au la fel de multa incredere in stat ca intr-un caine turbat.

    Oamenii nu au habar de ura si setea de bani existenta intre si in oamenii de stiinta ( medicale si non-medicale)

    În România, Ivermectina este autorizată pentru uz uman doar ca unguent.

    1. In Romania nu sunt autorizate serurile faizer, moderna, astra/zevzeca si johnson (aia care au platit tone de bani pentru produse nashpa) Aceste seruri au fost autorizate provizoriu de catre altii (SUA, UE)

      Se gaseste in farmaciile bulgarilor. Dar nu online. Doar prezenta fizica.

    ...

    1. Eu apreciez libertatea pe care o ofera Bursa.

      Democratia si libera opinie sunt dureroase pentru unii. 

    banii cheltuiti pe un bolnav covid ,( un paracetamol ) echivaleaza cu o operatie pe creier la viena , asta-i secretul numarului mare de bolnavi si morti . in plus bonusuri de zeci de mii de euro la doctori si propaganda , asa ca nu-i de mirare ca fac toti spume la gura .

    Felicitari autorului si ziarului BURSA. Fapte nu vorbe. Si felicitari pentru curaj!!! Ziaristi adevarati!

    1. Eu inca nu pot intelege ce-i in mintea majoritatii jurnalistilor. In principiu ar trebui sa fie niste oameni cat de cat destupati la minte care au o minima logica in gandire. Din cateva mii cati avem, cica, in Romania am ajuns sa-i numaram pe degete pe cei obiectivi care au coloana vertebrala. La fel cu doctorii dar si cu alte profesii. Incredibil.

      Da, multe felicitari ziarului si autorului! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb