Trei bănci spaniole cu probleme se redresează

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 iulie 2013

Trei bănci spaniole cu probleme se redresează

"Bankia" a revenit pe profit

"Sabadell" şi "Bankinter" au avut creşteri importante ale câştigurilor

Băncile spaniole "Bankia", "Sabadell" şi "Bankinter" au raportat profituri pentru primul semestru din 2013, redresarea parţială a acestora după pierderile din 2012 fiind generată de câştigurile din tranzacţii şi de declinul deprecierilor de active imobiliare.

Anul trecut, profitul băncilor spaniole a fost afectat de pierderile masive cauzate de deprecierea valorii activelor imobiliare şi de creşterea creditelor neperformante.

În 2012, "Bankia" - instituţie de credit naţionalizată anul trecut, a avut pierderi de 19,2 miliarde euro, cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată de o bancă. În primul semestru din 2013, "Bankia" a avut un profit de 200 de milioane de euro, în timp ce analiştii aşteptau 246 milioane de euro. Banca nu a publicat un rezultat comparabil pentru primele şase luni din 2012. Veniturile nete obţinute de "Bankia" din dobânzi au scăzut cu 36% în perioada ianuarie - iunie, la 1,1 miliarde de euro.

"Sabadell" a înregistrat un profit net de 123 de milioane de euro în primele şase luni din acest an, mai mare cu 37% faţă de perioada similară din 2012. La rândul său, "Bankinter" a consemnat un câştig de 102 milioane de euro, de patru ori mai mare decât în semestrul întâi din 2012.

Anul trecut, Comisia Europeană a aprobat planurile de restructurare ale celor patru bănci spaniole naţionalizate. În schimbul ajutoarelor de 37 de miliarde de euro, băncile spaniole naţionalizate vor trebui să-şi reducă bilanţurile cu peste 60% în următorii cinci ani, să elimine mii de locuri de muncă şi să-şi reorienteze activităţile.

"Bankia" a ajuns la un acord cu grupul "Sea Side Hotels" pentru transferul acţiunilor sale la compania care administrează hotelul "Westin" din Valencia. "Bankia" a deţinut 100% din "Hotel Alameda de Valencia", societatea care operează brandul Westin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb