TRIBUNALUL SIBIU AMÂNĂ CAUZA Nou termen, în instanţă, pentru anularea deciziei de alegere a actualului Consiliu Sibex

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 septembrie 2012

Nou termen, în instanţă, pentru anularea deciziei de alegere a actualului Consiliu Sibex

Tribunalul Sibiu a amânat, ieri, procesul în care trei acţionari au cerut anularea deciziei Adunării Generale Sibex în care a fost ales actualul Consiliu de Administraţie, până pe 24 octombrie.

Werner Keul, acţionar Sibex şi unul dintre reclamanţi în proces, ne-a declarat că a fost necesar un raport de expertiză: "Fiecare dintre părţi şi-a angajat propriul expert şi mai există un altul din partea instanţei".

Potrivit domnului Keul, la termenul de miercuri, expertul angajat de Sibex a cerut o amânare, iar Tribunalul a stabilit un nou termen pe 24 octombrie.

WK Group, reprezentat de Werner Keul, International ESI SRL şi Nicolae Vaidescu au contestat, în instanţă, deciziile AGA în care a fost ales actualul Consiliu Sibex.

Werner Keul ne-a declarat, sâmbătă, că se bazează pe trei argumente, la proces, respectiv concertarea acţionarilor, modul de calcul al voturilor şi prezenţa în mod nejustificat a unor persoane străine în sala de şedinţă.

"În Germania, există filtre de identificare, este ilegal ca, la AGA, să intre şi să iasă cine vrea, când vrea", ne-a spus domnul Keul, adăugând că speră ca justiţia să recunoască aceste lucruri şi să corecteze rezultatul de la ultima AGA.

Sâmbătă, acţionarii Sibex trebuiau să se întrunească în AGA să decidă revocarea Consiliului de Amdinistraţie şi alegerea unuia nou, precum şi tragerea în răs-pundere a preşedintelui Cristian Sima şi a administratorului Dan Simionescu.

AGA a fost amânată însă, printr-o ordonanţă CNVM, emisă cu numai câteva ore înainte de ora convocării. Decizia CNVM a fost contestată puternic de acţionarii Sibex, dar şi de alte voci din piaţă, care au susţinut că CNVM a încălcat legea când le-a interzis acţionarilor să se întrunească în AGA.

Doi acţionari - Bogdan Baloşan şi Werner Keul, reprezentant al WK Group SRL, cu deţineri cumulate de 7,74% din Sibex - au solicitat Consiliului convocarea unei noi Adunări Generale, având pe ordinea de zi revocarea a trei administratori, respectiv Cristian Sima, Paul Miclăuş şi Alexandru Găitan, şi alegerea unor înlocuitori ai acestora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb