Trump l-a atacat pe Biden în legătură cu afacerile fiului său din China

A.P.
Internaţional / 23 octombrie 2020

Trump l-a atacat pe Biden în legătură cu afacerile fiului său din China

Donald Trump, care l-a acuzat pe Joe Biden de corupţie timp de o săptămână, pe toate tonurile, l-a atacat în mod frontal în ultima lor dezbatere televizată, dar nu a reuşit să treacă de apărarea rivalului său în alegerile de la 3 noiembrie, relatează AFP.

Înaintea ultimului duel televizat între cei doi pretendenţi la fotoliul de la Casa Albă, echipa de campanie a lui Donald Trump a spus clar că, dacă jurnaliştii nu o fac, preşedintele republican în exerciţiu îl va întreba el însuşi pe fostul vicepreşedinte american de ce l-a "autorizat pe fiul său Hunter să mijlocească un acces" către tatăl său.

Fiul mai mic al lui Joe Biden a făcut afaceri în China şi Ucraina pe când tatăl său era numărul doi al lui Barack Obama (2009-2017).

Ziarul conservator New York Post (NYP) a publicat săptămâna trecută e-mailuri din laptopul lui Hunter cu scopul de a dovedi că acesta şi-a amestecat tatăl în afacerile sale în Ucraina.

Aceste acuzaţii, pe care Joe Biden le-a respins fără să facă mare caz, au devenit noul strigăt de luptă al susţinătorilor preşedintelui care a catalogat, la mitinguri electorale, familia Biden drept o "întreprindere criminală".

Pe scena de la Nashville, joi seara, el nu a întârziat să aplice prima lovitură. Într-o discuţie despre pandemia covid-19 şi impactul economic al acesteia, Donald Trump a insinuat misterios că Joe Biden "pare că a câştigat bani undeva".

Apoi, a adăugat el un pic mai târziu, "aceste e-mailuri oribile... datoraţi o explicaţie americanilor".

"Cineva tocmai a făcut o conferinţă de presă. Trebuia să lucreze cu tine şi cu familia ta. Ceea ce spune este copleşitor", a continuat el.

Cu câteva ore mai devreme, Tony Bobulinski, care se prezintă drept un fost asocat al lui Hunter Biden, tocmai spusese în faţa presei că Joe Biden a fost asociat planurilor fiului său în China.

Acest fost militar în vârstă de 48 de ani, invitat de Donald Trump să urmărească dezbaterea în personaă, a dat asigurări că urmează să transmită vineri o serie de elemente împotriva poliţiei federale şi unor senatori.

Fără să aştepte ca preşedintele să spună mai mult, Joe Biden a dezminţit puternic orice neregulă.

"Fiul meu nu a câştigat bani cu acest truc... în China", a dat el asigurări, trimiţându-i mingea înapoi magnatului în domeniul imobiliar. "Singurul tip care a câştigat bani în China este tipul ăsta!".

Pe când era vicepreşedinte, "fiul său, fraţii săi s-au îmbogăţit", a mai acuzat locatarul Casei Albe.

"Eu n-am luat un cent de la vreo sursă străină în viaţa mea", a declarat Joe Biden, după care a contraatacat din nou. "Nu v-aţi publicat niciuna dintre declaraţiile fiscale. Ce ascundeţi?"

Donald Trump este primul preşedinte din anii '70 care refuză să-şi facă publice declaraţiile fiscale, ceea ce alimentează tot felul de speculaţii de ani de zile.

Democratul, în vârstă de 77 de ani, a susţinut că şi-a făcut treaba ca vicepreşedinte în mod "impecabil" şi a prezentat scrutinul de la 3 noiembrie ca pe o alegere între două "personalităţi", prezentându-se pe sine ca pe o persoană integră în faţa unui preşedinte "mincinos".

"Nu face pe bebeluşul nevinovat, Joe", i-a replicat Donald Trump, acuzându-l că este "corupt".

"Uitaţi-vă la laptopul infernului", a îndemnat el.

Însă nu s-a mai discutat despre laptop, iar debaterea s-a terminat fără că americanii să fie mai edificaţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Disputa intre cei doi, bazata pe acuze reciproce, ca la usa cortului, a fost mizerabila, mai rau ca in Romania, si arata clar dezastrul in care a ajuns capitalismul din punct de vedere moral, adica un sistem de kkt ajuns la apogeul mizeriei sale.

    Atat Trump cat si Biden trebuie sa inteleaga ca nu se fac de rahat numai in fata alegatorilor ci si in fata Chinei si a Rusiei care se kk pe ele de ras cand vad unde s-a ajuns in (teoretic) cea mai tare democratie a lumii. Scandaluri si acuze de coruptie mai ceva ca in Africa lui Mugabe.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb