Trump mai dur decât Theresa May în negocierile referitoare la Brexit

Cristian Trincu
Internaţional / 29 ianuarie 2018

Trump mai dur decât Theresa May în negocierile referitoare la Brexit

Preşedintele american Donald Trump a afirmat într-un interviu difuzat duminică de un post de televiziune că ar fi mai dur decât Theresa May în negocierile referitoare la Brexit.

Afirmaţiile lui Trump ar putea să intensifice problemele cu care se confruntă May în propriul partid, unde are loc o revoltă legată de politica premierului faţă de Brexit , relatează Bloomberg

La numai trei zile după ce a afişat o atitudine de unitate cu premierul May la Forumul Economic Mondial de la Davos, Trump riscă să redeschidă rănile din "relaţia specială" dintre Marea Britanie şi Statele Unite, într-unul dintre cele mai sensibile subiecte pentru premierul britanic.

Trump a spus că ar fi adoptat "o atitudine diferită" faţă de negocierile cu UE pentru Brexit.

Trump a afirmat într-un interviu acordat postului de televiziune ITV: "Aş fi negociat în acest fel Nu. Aş fi spus că Uniunea Europeană nu este aşa cum ar trebui să fie şi aş fi adoptat o poziţie mai dură la ieşire".

În interviu, Trump a spus că are mult respect pentru May, dar a păstrat cele mai multe laude pentru preşedintele francez Emmanuel Macron, pe care l-a descris ca fiind "un tip grozav", cu o soţie "fantastică".

Comentariile preşedintelui american riscă să slăbească mai mult poziţia lui May în Marea Britanie, potrivit sursei citate.

May este presată de parlamentarii pro-Brexit din Partidul Conservator, care se tem că ea nu va reuşi să rupă decisiv Marea Britanie de UE aşa cum îşi doresc ei. Există zvonuri că unii dintre ei vor ca ea să fie schimbată din funcţie.

Conservatorii sceptici i-au cerut duminică lui May să arate că este hotărâtă să scoată Marea Britanie de pe piaţa unică şi din uniunea vamală. El consideră că planul ei de tranziţie va lega prea strâns Marea Britanie de regulile europene.

Susţinătorii Brexitului îl au ca ţintă pe ministrul de Finanţe Philip Hammond, unii cerând premierului să îl concedieze. Criticii acestuia susţin că Hammond este principalul obstacol din calea unei separări clare de UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb