TURCAN: "80.000 de bugetari sunt plătiţi cu salariul minim şi atunci au fost inventate unele sporuri"

J.P.
Politică / 17 martie 2021

"80.000 de bugetari sunt plătiţi cu salariul minim şi atunci au fost inventate unele sporuri"

Unele dintre sporurile bugetarilor au fost inventate pentru că în sistem ar fi salarii mici, spune Ministrul Muncii. 80.000 de angajaţi ai statului primesc salariul minim şi sporuri, relatează Digi24.

Raluca Turcan a promis din nou, într-o emisiune la TVR1, că o lege a salarizării bugetarilor va anula multe sporuri şi va stabili că sunt acordate pe merit.

"Au fost sporuri inventate doar pentru a masca necesitatea majorării unor salarii pentru că, pe fond, şi în sistemul public există foarte multe salarii mici. Avem aproximativ 80.000 de angajaţi cu salariul minim şi atunci este firesc să te gândeşti dacă nu mai degrabă reaşezi pe grila de salarizare anumite salarii, cele foarte mici, decât să inventezi sporuri care fie nu-şi au rostul, fie trebuie acordate într-o sumă fixă.

Dacă sunt condiţii de muncă extrem de dificile, nivelul sporurilor să nu depăşească 20% din salariul de bază. Aşa putem vorbi iar de echitate.

Sistemul public trebuie îndreptat şi spre eficientizare, şi spre satisfacerea cetăţeanului. Dacă există structuri supraaglomerate, atunci şi ele trebuie eficientizate, adică omul să fie plătit exact pentru ce face", a spus ministrul Muncii.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Tanti Turcan, ar trebui sa te gandesti ca nu merita acei bugetari nici macar acel salariu minim pentru care in privat se munceste cu adevarat. Sunt salariati la buget care iau net 3000 lei/luna si plimba 3 hartii pe zi dintr-un birou in altul pentru ca inca in anumite institutii nu s-a inventat e-mailul. Da 60% din bugetari afara si pe langa ca nu o sa le simta nimeni lipsa, o sa faci rost si de bani. Dar nu o sa faceti asta pentru ca aveti clientii vostri politici care trebuie sa ia un salar, chiar si minim, pentru ca sunt atat de incompetenti incat nu ii angajeaza nimeni in privat.

    Ce inseamna sa fim o Colonie de mana 14-a! Doar pe-aici poate ajunge o blonda cu un singur neuron, ce pare a fi absolvit o scoala ajutatoare, direct in fruntea unui minister important, cum este cel al Muncii!

    1. Bine ai revenit măi țepeș! Nici nu realizezi ce dor ne-a fost de tine ! Ai avut Covid sau ai fost pe Centură?

      Nici una, nici alta, caci nu ma cheama, "ma-ta"! Bine ai revenit si tu, la timp, ca sa-i dai si tu niste limbi virtuale, acestei tute blonde! Doar stii cum e la tine: "limbile lungi si dese, cheia marilor succese!"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb