UE ar putea rambursa 330 milioane de euro producătorilor de zahăr

F.A.
Internaţional / 15 noiembrie 2013

Producătorii europeni de zahăr, în special cei din Germania şi Franţa, vor recupera aproximativ 330 milioane de euro de la statele membre UE de pe urma politicii de sprijinire a exporturilor urmată mult timp de Uniunea Europeană, au declarat, astăzi, mai multe surse europene, transmite AFP.

Companiile germane Sudzucker şi Nordzucker, firma franceză Tereos şi cea britanică British Sugar ar urma să primească aceste fonduri până la data de 30 septembrie 2014, la finalul unei dispute juridice cu Comisia Europeană.

Suma totală va fi împărţită între producătorii individuali, urmând să atingă 96 milioane de euro pentru producătorii germani şi 90 de milioane pentru firma franceză, potrivit surselor citate de agenţia franceză de presă,.

Pentru Franţa, Germania şi Marea Britanie, diferenţa între ceea ce statul va trebui să ramburseze şi ceea ce vor primi producătorii de zahăr este una pozitivă. Însă, în cazul ţărilor non-producătoare sau a celor care au intrat mai târziu în UE, precum Spania, Italia, România, Bulgaria sau Croaţia, diferenţa ar urma să fie negativă.

Modalităţile în care se va face această rambursare, impusă de o decizie din 2012 a curţii europene de justiţie, ar urma să fie finalizate de reprezentanţii statelor membre şi aprobate la următorul consiliu al miniştrilor europeni ai Agriculturii.

Justiţia europeană a fost sesizată de mai mulţi producători europeni de zahăr, care au contestat reforma efectuată în 2002 de executivul comunitar cu privire la metoda de calcul a "cotizaţiei la zahăr", respectiv sumele vărsate la bugetul european de producători în schimbul subvenţiilor pentru exporturi care le reveneau până în 2005.

Politica europeană din domeniul zahărului a fost reformată în 2005 pentru a reduce valoarea subvenţiilor europene acordate pentru acest sector.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb