Ultimii 400 de angajaţi ai uzinei de reparat vagoane din Roşiorii de Vede vor fi disponibilizaţi

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 iulie 2009

Ultimii 400 de angajaţi ai uzinei pentru reparat vagoane din Roşiori de Vede, SC Rova SA, vor fi disponibilizaţi începând din luna august, transmite NewsIn.

Deşi iniţial s-a crezut că notificarea de intenţie de disponibilizare va fi înaintată la AJOFM Prahova, pentru că firma are birourile la Ploieşti, liderul Sindicatului Liber Rova, Adrian Ilie a declarat, marţi, pentru corespondentul NewsIn, că aceasta a fost transmisă la Bucureşti, pentru că, de fapt, aici ar fi sediul societăţii. De asemenea, aces­ta a declarat că notificarea este aşteptată şi la Roşiorii de Vede unde nu ajunsese marţi, până la terminarea programului de lucru.

"După discuţiile pe care le-am purtat cu reprezentanţii patronatului vineri, la Ploieşti, aşteptăm să ni se transmită notificarea de disponibilizare. Am înţeles că astăzi (marţi, n.r.) au depus-o la Bucureşti, pentru că, de fapt, sediul social este acolo. După scurgerea celor 45 de zile aferente procedurilor legale, de la data notificării, adică la finalul lunii august, se vor pune lacătele pe Rova şi cei 400 de oameni vor rămâne fără loc de muncă", a declarat Adrian Ilie.

Potrivit liderului sindical, salariaţii vor să iasă în stradă în semn de protest faţă de disponibilizarea colectivă, dar şi pentru că nu le-au fost virate la bugetul statului contribuţiile sociale reţinute din salarii şi, din această cauză, sunt în pericolul de a nu beneficia de indemnizaţia de şomaj. De asemenea, ei spun că veniturile salariale din ultimele luni le-au fost serios dijmuite şi li s-au acordat cu foarte mari întârzieri. Mai precis, conform declaraţiilor lor, au fost trimişi în şomaj tehnic, cu 75% din salariu ,dar numai pentru o parte din lună, pentru că timp de şase zile, fiecare a fost trimis în concediu fără salariu. Marţi era chiar ziua în care li se promisese că îşi vor primi drepturile salariale pe luna iunie, dar oamenii erau neîncrezători că se va întâmpla acest lucru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb