Un nou împrumut verde acordat de IFC susţine rezilienţa pieţei de spaţii comerciale ecologice din România

S.B.
Companii #Construcţii / 4 iulie 2022

Un nou împrumut verde acordat de IFC susţine rezilienţa pieţei de spaţii comerciale ecologice din România

În contextul în care sectorul imobiliar începe să-şi revină treptat de pe urma pandemiei de COVID-19, o nouă investiţie a IFC va contribui la asigurarea continuităţii accesului la spaţii comerciale de calitate şi prietenoase cu mediul înconjurător.

Împrumutul în valoare de 85 milioane euro acordat de către IFC filialei Globalworth Holdings Cyprus Limited, deţinută în totalitate de Globalworth Real Estate Limited (GREIL), are ca obiectiv promovarea şi extinderea proiectelor verzi în România, în acelaşi timp creând noi locuri de muncă şi sprijinind obiectivele climatice ale ţării.

Această finanţare acordată de IFC pe termen lung va ajuta beneficiarul - care, din punctul de vedere al valorii de piaţă şi al suprafeţei construite închiriabile, este cel mai mare investitor în clădiri de birouri din România - să-şi consolideze poziţia de lichiditate şi să-şi îndeplinească obiectivul de mediu, acela ca întreg portofoliul său să fie alcătuit din clădiri verzi. Compania deţine un portofoliu de investiţii imobiliare format din active imobiliare comerciale moderne şi eficiente din punct de vedere energetic, situate în România şi Polonia. Aproximativ 90% din portofoliul existent al societăţii cuprinde clădiri prietenoase cu mediul. În contextul incertitudinii care defineşte condiţiile de piaţă actuale, exacerbate fiind şi de pandemia globală şi de recentul război din Ucraina, investiţia IFC va permite în continuare GREIL să-şi susţină activitatea, să-şi implementeze proiecte de investiţii şi să lanseze noi proiecte ecologice în România.

Împrumutul este finanţat din cele 2 miliarde USD ale Facilitătii de Răspuns la Criza Economiei Reale (Real Sector Crisis Response Facility) care face parte din mai ampla facilitate a IFC în valoare de 8 miliarde USD dedicată finanţărilor rapide oferite în contextul COVID-19 (Fast-Track Financing Facility) pentru sprijinirea acelor companii private şi angajaţilor acestora care suferă de pe urma consecinţelor pandemiei de COVID-19.

"Suntem încântaţi să ne putem extinde colaborarea cu IFC odată cu contractarea acestui împrumut. Acesta este primul nostru împrumut verde de când am lansat prima obligaţiune verde în 2020 şi credem că demonstrează fără doar şi poate sustenabilitatea Globalworth şi a pieţelor pe care operează aceasta societate", a declarat Mihai Zaharia, Head of Investments pentru România şi Group Capital Markets Director în cadrul Globalworth.

IFC a ajutat GREIL să dezvolte un Cadru pentru împrumuturile verzi, care respectă principiile împrumuturilor verzi stabilite în 2021 de către Asociaţia Pieţei Împrumuturilor Sindicalizate (LMA - Loan Market Association). În acest Cadru pentru împrumuturile verzi, GREIL va utiliza împrumuturile verzi pentru finanţarea sau refinanţarea unor proiecte eligibile care vor contribui în principal la atenuarea schimbărilor climatice.

"Strategia IFC în România se axează pe promovarea unei dezvoltări verzi, reziliente şi incluzive", a declarat Ary Naïm, Director Regional al IFC pentru Europa Centrală şi de Sud-Est. "Ne bucurăm să putem consolida acest parteneriat cu Globalworth, dezvoltator important de clădiri verzi, semnalând astfel încredere în sectorul construcţiilor de birouri din România, acum în aceste momente când începe redresarea în urma pandemiei de COVID-19."

Aceasta este a doua finanţare oferită de IFC către GREIL, în urma unei investiţii de 50 milioane de euro într-o emisiune publică de obligaţiuni lansată de această companie în 2018.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb