IBM (NYSE: IBM) a dat publicităţii un studiu care dezvăluie că guvernele şi societăţile pe care acestea le deservesc în întreaga lume sunt remodelate de şase forte simultane şi imposibil de evitat, care prezintă atât oportunităţi cât şi ameninţări şi care necesită strategii individualizate pentru a fi efectiv administrate. Studiul, intitulat "Government 2020 and the Perpetual Collaboration Mandate," atrage atenţia asupra impactului global tot mai mare al schimbărilor rapide în ceea ce priveşte demografia, globalizarea, preocupările legate de mediu, relaţiile sociale, stabilitatea socială şi impactul tot mai extins al tehnologiei.
Influenţa acestor şase tendinţe va varia în ceea ce priveşte urgenţa pentru fiecare ţară în parte, deşi raportul dezvăluie faptul că răspunsul unui guvern la efectele pozitive şi negative ale fiecărei tendinţe în parte va influenţa într-o mare măsură prosperitatea cetăţenilor. Cercetările sugerează de asemenea că organizaţiile virtuale, în care componentele dispersate geografic pot colabora fără probleme, vor juca un rol decisiv.
" Ne uităm la o lume care se află în mijlocul unei tranziţii importante, în care guvernele au oportunitatea de a colabora mai eficient, antrenându-şi cetăţenii şi aliaţii în implementarea unor obiective măreţe pentru societate," a spus Gerry Mooney, General Manager, IBM Global Government. "Privind spre 2020 descoperim că organizaţiile virtuale vor suferi o modificare majoră, de la faza de concept, cum este în prezent, la o modalitate în care guvernele funcţionează cu succes."
Rezultatele cercetării identifică tema repetată a "colaborării perpetue", ca fiind esenţa capabilităţii de care guvernele au nevoie pentru a prospera şi a servi mai bine cetăţenii în următorii 12 ani. Pentru a atinge acest prag, IBM recomandă patru abordări cheie pentru organizaţiile guvernamentale:
Public and Private Collaboration: Formarea de noi alianţe şi modele de interacţiune, cum ar fi acţiuni colaborative globale, pentru a ţine pasul cu schimbările ce au loc în societate;
Personalized Interaction and Services: Implementarea tehnologiilor care permit guvernelor să ofere avantaje, eficienţa crescută, securitate şi confidenţialitate în ceea ce priveşte furnizarea de servicii, de la cele de sănătate până la serviciile sociale.
Knowledge Creation and Sharing: Stimularea inovaţiei produselor şi serviciilor prin cercetări interdisciplinare, coroborate cu noi modele de distribuire a informaţiilor, care pot transcede mai multe generaţii într-un mediu de lucru.
Value to Constituencies: Angrenarea constituenţilor în ceea ce priveşte creşterea volumului cunoştinţelor şi achiziţionarea, folosind noi abordări, de servicii guvernamentale, inclusiv cele on demand, care să ofere o valoare mai mare cetăţenilor.
Studiul "Government 2020 and the Perpetual Collaboration Mandate" oferă de asemenea numeroase exemple şi factori critici de succes care influentează modul în care poate un guvern inova pentru a preîntâmpina provocările, inclusiv:
Managementul proactiv şi angajat al seniorilor
Obiective bazate pe rezultat, care au în centrul atenţiei cetăţeanul
Modele efective de guvernare, inclusiv perspective intra -, inter- şi extra - organizaţionale
Utilizarea deliberată, focalizată a inovaţiei, integrării şi colaborării
O infrastructură dinamică şi integrată
Evaluarea continuă ca acţiune, rol guvernamental de maximă prioritate şi
Îndrumări guvernamentale prin exemple
" În întreaga lume, mulţi lideri politici înteleg că au de făcut o alegere: pot fi pasivi şi astfel să lase schimbarea să dicteze modul în care naţiunile lor se vor adapta, sau pot veni în întâmpinarea schimbărilor cu strategii precise pentru a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor lor, pentru a le proteja interesele şi a le creşte profilurile la nivel internaţional," a adăugat Mooney.
Raportul a fost publicat de către IBM Institute for Business Value, instituţie care se axează pe studierea problemelor de afaceri, guvernamentale şi sociale. Interviurile şi sesiunile de lucru au fost conduse cu sprijinul unor personalităţi din sectorul public reprezentând Australia, Austria, Belgia, Canada, China, Germania, India, Suedia, Marea Britanie şi Statele Unite, pentru a stabili principalii factori care afectează guvernele în prezent şi cum acestia se vor manifesta în viitor. Analiza acestor discuţii, cercetările secundare şi descoperirile a mai mult de douăzeci de studii IBM referitoare la domeniul guvernamental au reprezentat baza studiului "Governments 2020 and the Perpetual Collaboration Mandate."