"UniCredit" vrea o expansiune accelerată în Cehia

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 noiembrie 2010

Diviziile "UniCredit" din Europa Centrală şi de Est ar putea beneficia de mai mult capital, fiind mai profitabile.

Diviziile "UniCredit" din Europa Centrală şi de Est ar putea beneficia de mai mult capital, fiind mai profitabile.

"UniCredit" SpA, cea mai mare bancă din Italia, îşi accelerează expansiunea în Republica Cehă, unde se află în urma rivalilor săi majori.

Banca vrea să deschidă cel puţin 40 de sucursale în Cehia, pe lângă cele 60 deja existente, şi să extindă reţeaua de franciză la 90 de centre, în special în oraşele mici, potrivit spuselor lui Jiri Kunert, directorul executiv al diviziei locale a "UniCredit".

"UniCredit are o implicare serioasă în regiune. Divizia de retail banking va continua să crească", a afirmat Jiri Kunert.

Guvernul ceh nu a fost nevoit să salveze nicio bancă în timpul crizei financiare mondiale, iar creşterea economică a ţării a depăşit-o pe cea a multor state vecine, a subliniat reprezentantul "UniCredit" Cehia.

Noul director general al "UniCredit" Italia, Federico Ghizzoni, care l-a înlocuit pe Alessandro Profumo în luna septembrie, vrea să prezinte un nou business plan până la finele anului, în baza căruia să aloce mai mult capital diviziilor din Europa Centrală şi de Est, unde profitul băncii s-a triplat în trimestrul al treilea.

"UniCredit" este cel mai mare creditor din Europa emergentă, cu active de 107,6 miliarde euro, înaintea "Erste Group Bank" AG, "Raiffeisenbank International" AG şi "Société Générale".

"UniCredit" a intrat mai târziu pe piaţa Cehiei, achiziţionând în 2002 "Zivnostenska Banka", societate bancară cu o existenţă de 134 de ani. Celelalte bănci străine din Cehia au făcut achiziţii locale în anii 1999, 2000 şi 2001.

Analiştii sunt de părere că "UniCredit" va ieşi, probabil, de pe pieţele mai mici din Europa de Est, cum sunt statele baltice şi Croaţia, unde nu are o cotă semnificativă.

Cea mai mare bancă din Cehia era, la finele lui 2009, CSOB - divizie a "KBC Groep" NV din Belgia, cu active totale de 753 miliarde coroane (42 miliarde dolari). Urmează "Ceska Sporitelna" AS, divizie a "Erste Bank" Austria, cu active de 735 miliarde coroane, şi "Komercni Banka" AS, divizie a "Société Générale" din Franţa, cu active de 605 miliarde coroane, potrivit cifrelor Asociaţiei Băncilor din Cehia. "UniCredit" deţine locul al patrulea, cu active de numai 265 miliarde coroane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb