Unităţile de procesare vizuală NVIDIA Tesla reduce cu 10% costul de procesare a supercalculatoarelor

M.M.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 18 noiembrie 2009

Produsele Tesla C2050 şi C2070 vor fi disponibile în Q2 2010, la un preţ de retail de aproximativ $2.499 respectiv $3.999.

Produsele Tesla C2050 şi C2070 vor fi disponibile în Q2 2010, la un preţ de retail de aproximativ $2.499 respectiv $3.999.

NVIDIA Corporation (Nasdaq: NVDA) lansează procesorul intens paralel Tesla din seria 20, destinat sectorului HPC (High Performance Computing), bazat pe noua arhitectură de procesare CUDA şi cunoscut sub numele de cod "Fermi", anunţă un comunicat al companiei.

Proiectată de la zero pentru a rezolva provocările procesării paralele, unitatea de procesare NVIDIA Tesla din seria 20 reduce substanţial costurile procesării, oferind aceeaşi performanţă ca un cluster tradiţional bazat pe procesoare la doar o zecime din preţ şi o douăzecime din consumul de curent precizează comunicatul.

Seria 20 a familiei Tesla introduce funcţii ce permit unei serii de noi aplicaţii din domenii precum: ray tracing, 3D cloud computing, codare video, căutare în baze de date, analize de date, inginerie asistată pe calculator şi, nu în ultimul rând, scanarea antiviruşi să ruleze mult mai rapid folosind procesarea pe GPU.

Seria Tesla 20 combină procesarea paralelă cu funcţii nemaiîntâlnite la un singur dispozitiv: compatibilitate cu standardul IEEE 754-2008 de calcul în virgulă mobilă cu dublă precizie; ECC (error correcting codes) - o componentă critică pentru centrele de date şi super-procesoarele care utilizează GPU la scară largă; Ierarhie multi-nivel a memoriei cache L1 şi L2; compatibilitate cu limbajul de programare C++; suportă până la 1 terabyte memorie video, executarea în acelaşi timp a unei serii de nuclee, adresare pe 64 de biţi de 10x mai rapidă, etc.

Unitatea de procesare Tesla are o arhitectură de procesare intens paralelă CUDA ce oferă dezvoltatorilor un model de procesare paralelă mai uşor de înţeles şi de programat decât orice alternativă dezvoltată în ultimii 50 de ani.

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală şi compania care a inventat, în 1999, unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru staţiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri şi dispozitivele mobile. Datorită expertizei în programarea pe unitatea de procesare vizuală, NVIDIA a revoluţionat procesarea paralelă, supercomputerele devenind mult mai accesibile. Revista Fortune a atribuit companiei NVIDIA prima poziţie în industria semniconductorilor pentru doi ani la rând.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb