UPDATE Guvernul acordă ajutoare de urgenţă pentru minerii răniţi şi familiile celor decedaţi în mina Lupeni

S.A.
Politică #Energie / 11 octombrie 2017

Toma Petcu (Sursa foto: Facebook)

Toma Petcu (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 19:16

Minerii răniţi şi familiile minerilor care şi-au pierdut viaţa în accidentul care a avut loc săptămâna trecută la Exploatarea Minieră Lupeni din judeţul Hunedoara vor primi ajutoare de urgenţă, potrivit unei Hotărâri adoptate astăzi de Guvern.

Executivul precizează, într-un comunicat de presă: "Ajutoarele de urgenţă sunt în sumă totală de 55.000 de lei pentru sprijinirea a patru familii. Pentru familiile celor doi mineri decedaţi vor fi acordate ajutoare de urgenţă în sumă de 20.000 lei, fiecare, pentru minerul rănit care a necesitat spitalizare este alocată suma de 10.000 lei, iar pentru persoana rănită care nu a necesitat spitalizare, 5.000 de lei.

Potrivit sursei citate, anchetele sociale au fost efectuate de către Agenţia judeţeană pentru plăţi şi inspecţie socială Hunedoara.

"Din această analiză rezultă că atât familiile minerilor decedaţi, cât şi ale celor răniţi au nevoie de sprijin pentru depăşirea situaţiei provocate de accidentul grav produs la Exploatarea Minieră Lupeni", adaugă Executivul.

Actul normativ a fost pregătit şi promovat în colaborare de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi Ministerul Energiei.

(S.A.)

-----------

Guvernul va aproba, în şedinţa de astăzi, o hotărâre pentru acordarea de ajutoare financiare pentru familiile minerilor decedaţi la Lupeni şi pentru minerul rănit în acelaşi accident, a anunţat ministrul Energiei, Toma Petcu.

La începutul şedinţei de Guvern, Petcu a declarat, potrivit Agerpres: "Am anunţat încă din clipa în care am fost la Lupeni, pentru a coordona această activitate, că vom acorda sprijin financiar pentru acele persoane care vor suferi în urma acelui incident, în primul rând pentru cei doi decedaţi. (...). Prin hotărârea de guvern de astăzi acordăm un ajutor de 20.000 de lei. În al doilea rând, acordăm un ajutor şi pentru (...) acel miner accidentat foarte uşor, un ajutor de 5.000 de lei. (...) Toate aceste hotărâri sunt conform legii şi vreau să mulţumesc colegilor de la Ministerul Muncii pentru buna colaborare ca, într-un termen foarte scurt, să elaborăm şi să aprobăm această hotărâre de guvern".

Potrivit ministrului Energiei, aceste venituri sunt suplimentare faţă de cele acordate în conformitate cu Contractul Colectiv de Muncă.

El a spus: "Mă refer, în primul rând, la 24 de salarii medii pe ramură, aproximativ 77.000 de lei pentru fiecare miner decedat. Şi, bineînţeles, tot Contractul Colectiv de Muncă prevede foarte clar ca soţiile celor doi mineri decedaţi, care în acest moment sunt şomere, să fie încadrate în muncă la Complexul Energetic Hunedoara".

De asemenea, ministrul i-a felicitat pe salvatori, precizând că se caută o soluţie pentru ca şi aceştia să fie recompensaţi.

"Mobilizarea a fost foarte bună a salvatorilor (...) şi căutăm o soluţie ca şi ei să fie recompensaţi, dar de către companie, şi acolo este o decizie internă până la nivelul de Consiliu de Administraţie", a mai afirmat Petcu.

De asemenea, ministrul Energiei a transmis un mesaj de condoleanţe familiilor celor doi mineri decedaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb