UPDATE: ÎN URMA VIZITEI ÎN TAIWAN, MAE îi retrage lui Cernea paşaportul de serviciu

F.A.
Politică / 8 august 2013

Update 20:50

Cei patru politicieni care au fost în Taiwan au plecat acolo pentru a-şi mai aranja diverse afaceri, consideră preşedintele Grupului de Investigaţii Politice (GIP), Mugur Ciuvică.

"Ei s-au dus acolo să-şi mai aranjeze şi nişte businessuri de-ale lor. (...) Pe ei i-au invitat taiwanezii, pentru că sunt membri ai Parlamentului, nu pentru că au diverse businessuri. Dar ei, ca membri ai Parlamentului, s-au dus acolo să-şi aranjeze diverse business-uri pentru firmele lor, ceea ce nu e foarte frumos. Nu e ceva ilegal, dar nici bine nu e", a precizat Ciuvică.

Update 19:13

Deputatul Remus Cernea a anunţat astăzi că urmează să îşi facă zilele următoare paşaport diplomatic, adăugând, privind vizita sa în Taiwan, că se aşteaptă ca tema să fie tratată cu "înţelepciune".

"Tocmai iniţiasem procedurile pentru a-mi face un paşaport diplomatic chiar înainte de plecarea în Taiwan. O să-mi fac zilele următoare paşaport diplomatic. În legătură cu scandalul declanşat, mă aştept şi îmi doresc ca această temă să fie tratată cu raţionalitate, înţelepciune şi pragmatism de către autorităţile române, în sensul de a stabili relaţii de colaborare economice în viitor cu Taiwan. 16 ţări membre ale Uniunii Europene (UE) au reprezentanţe economice ale Taiwanului, iar UE, de asemenea, are o reprezentanţă la Taipei, iar China în 2010 a semnat un acord economic cu Taiwanul", a explicat Cernea.

...

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) se delimitează de vizita în Taiwan a celor patru deputaţi Remus Cernea, Ninel Peia, Ovidiu Iane şi Costică Canacheu şi retrage paşaportul de serviciu unuia dintre deputaţi.

MAE a precizat că a retras paşaportul de serviciu al deputatului Remus Cernea, în timp ce Camera Deputaţilor a anunţat că deplasarea deputaţilor nu a avut un caracter oficial şi nu a fost aprobată de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, conform surselor de presă.

"Dat fiind caracterul privat al deplasării, efectuate în timpul vacanţei parlamentare, Camera Deputaţilor nu a suportat cheltuielile aferente acestei vizite pentru parlamentarii români. Camera Deputaţilor nu are niciun fel de responsabilitate pentru întâlnirile şi discuţiile pe care parlamentarii români le-au avut în Taiwan şi subliniază că opiniile exprimate în decursul acestei vizite nu reprezintă sub nicio formă poziţia oficială a Parlamentului României în relaţiile externe", se arată într-un comunicat de presă.

Conducerea Camerei Deputaţilor se delimitează de acţiunea grupului şi reafirmă relaţiile de strânsă cooperare şi bună prietenie cu Republica Populară Chineză.

Cei patru deputaţi s-au aflat, zilele acestea, într-o vizită în Taiwan, în calitate de demnitari ai statului. Cernea a postat pe contul său de Facebook mai multe fotografii din Taiwan, în unele dintre acestea apărând şi colegii săi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb