UPDATE Plângere penală pe numele lui Florian Bodog pentru "conduită pasivă" în criza imunoglobulinei

Andreea Cuzub
Miscellanea #Sănătate / 6 decembrie 2017

Florian Bodog (Sursa foto: Facebook)

Florian Bodog (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 14:26 Tudose spune că nu îl remaniază pe Bodog din cauza crizei de imunoglobină şi că a fost găsită soluţia pentru rezolvarea problemei

Premierul Mihai Tudose le-a spus, miercuri, jurnaliştilor, la Parlament, că nu îl remaniază pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, din cauza crizei de imunoglobină şi că a fost găsită soluţia pentru rezolvarea problemei, potrivit unei surse din presă.

Întrebat dacă îl va demite pe Bodog din cauza crizei de imnuglobină, premierul a răspuns negativ.

"Am avut o discuţie astăzi, am cerut lămuriri, se pare că au şi găsit măsuri pentru asta - suspendarea taxei clawback pentru acea gamă", a adăugat Mihai Tudose, citat de News.ro.

Întrebat dacă se va rezolva astfel problema, şeful Executivului a replicat: "Ei aşa spun, toţi din sistem".

(A.C.)

-----

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) anunţă că sesizează Parchetul General cu privire la modul în care ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, şi celelalte persoane responsabile au gestionat criza imunoglobulinei care a dus la decesul unei persoane, potrivit News.ro

Plângerea se referă la conduita pasivă a Ministrului Sănătăţii, Florian Bodog şi a subalternilor săi care, de mai bine de şase luni, "nu au luat măsuri pentru a pune la dispoziţia bolnavilor care suferă de imunodeficienţe primare şi de boli autoimune tratamentul cu imunoglobulină", conform sursei citate.

FACIAS anunţă: "În lipsa acestui medicament vital, viaţa a peste 500 de persoane, majoritatea copii, este, în fiecare clipă, în pericol. În vara acestui an, ultimele firme care distribuiau astfel de medicamente în ţara noastră au anunţat că se retrag de pe piaţă. Deşi i-a fost semnalată situaţia inclusiv de către FACIAS, şi a fost avertizat că administrarea acestui medicament nu suferă amânare, în mod iresponsabil faţă de viaţa bolnavilor, Ministerul Sănătăţii condus de Florian Bodog nu a luat nicio măsură".

Potrivit organizaţiei, primul deces provocat de "neglijenţa autorităţilor statului s-a înregistrat sâmbăta trecută, în Alba Iulia.

"FACIAS acordă asistenţă juridică familiei victimei pentru ca cei responsabili să răspundă în faţa legii pentru indiferenţa cu care au tratat această situaţie", mai arată News.ro.

Asociaţia anunţă că aşteaptă "cu interes" decizia premierului în această situaţie.

News.ro menţionează: "Conform art. 34 din Constituţie, statul este obligat să asigure fiecărui cetăţean accesul la medicamente esenţiale şi să îi ocrotească viaţa şi sănătatea. Primul Ministru a intervenit în această problemă. Aşteptăm cu interes deciziile sale. Sănătatea cetăţenilor trebuie să fie o prioritate naţională".

Luni, Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat că au plecat către unităţile spitaliceşti din ţară 2.200 de flacoane de Pentaglobin, care să rezolve problema urgentă a lipsei de imunoglobulină.

De asemenea, Bodog a precizat că, în următoarele două săptămâni, vor mai ajunge încă 900 de flacoane de Intratec (100 ml), 6.000 flacoane Pentaglobin (50ml) şi 4.000 de flacoane Pentaglobin (100 ml), cantităţi ce vor acoperi nevoile pacienţilor din România. Până atunci, ministrul Sănătăţii cere spitalelor care se confruntă cu cazuri urgente pot apela la unităţile medicale din ţară, unde s-au identificat 1.700 de fiole de imunoglobulină.

Ieri, Ministerul Sănătăţii a anunţat că s-a înfiinţat o structură de urgenţă care are rolul de a direcţiona stocurile identificate de imunoglobulină în unităţile sanitare din ţară către cazurile urgente de imunodeficienţă primară care necesită tratament imediat, mai menţionează sursa.

De asemenea, va fi înfiinţată o linie telefonică specială la care medicii din toată ţara pot anunţa apariţia cazurilor grave care necesită tratament cu imunoglobulină, pentru ca medicamentele necesare sa fie direcţionate către unitatea sanitară care are în îngrijire pacientul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Om mort, nu demisioneaza, nu il aresteaza-cerceteaza, premier care ii tine spatele.

    Cand o sa le ceara cei de afara o sa il inlocuiasca ca pe Shaideh. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb