UPDATE Profitul net al OMV Petrom a crescut cu 18% în primul semestru

F.A.
Piaţa de Capital / 13 august 2013

Profitul net al OMV Petrom a crescut cu 18% în primul semestru
  • document ataşat Comunicat SNP - rezultate financiare la 30.06.2013
    apasă aici pentru a descărca.

    Update 14:40

    Acţiunile OMV Petrom (SNP) se aflau, la orele prânzului, în urcare cu 0,71%, la 0,442 lei/unitate. Până la ora actuală, au fost realizate două tranzacţii Deal cu 2 milioane titluri SNP, în valoare de 884.000 lei.

    ---

    Update 11:50

    Acţiunile OMV Petrom (SNP) au urcat cu 2,3%, după publicarea rezultatelor financiare înregistrate în primul semestru.

    ---

    Profitul net al Petrom (simbol SNP) a crescut cu 18% în primul semestru, la 2,393 miliarde lei, se arată într-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti.

    Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom, a declarat: "În prima jumătate a anului 2013, ne-am îmbunătăţit performanţa financiară şi operaţională comparativ cu primele şase luni din 2012, ca efect al investiţiilor realizate în anii precedenţi, managementului strict al costurilor şi iniţiativelor de excelenţă operaţională. Am continuat programul semnificativ de investiţii, ceea ce ne-a permis să stabilizăm producţia, volumele uşor crescute de hidrocarburi din România compensând problemele tehnice temporare din Kazahstan. În zona offshore, am finalizat cea mai mare campanie de achiziţie seismică 3D din Marea Neagră şi, în parteneriat cu ExxonMobil, ne-am propus să reluăm forajul în blocul Neptun către sfârşitul anului 2013 sau începutul anului 2014".

    Producţia de ţiţei şi gaze a Grupului în primul semestru a ajuns la 33,2 milioane bep (barili echivalent petrol), în timp ce, în România, producţia totală de ţiţei şi gaze a fost de 31,1 milioane bep, uşor mai mare faţă de perioada similară a anului trecut. Producţia internă de ţiţei a fost de 14,2 milioane bbl, cu 1,3% mai mică, în special din cauza declinului natural din zăcămintele-cheie. Producţia internă de gaze a ajuns la 16,9 milioane bep, cu 1,5% mai mare, fiind susţinută, în special, de rezultatele campaniei de reparaţii capitale offshore. Volumele de vânzări au scăzut cu 1% faţă de 1-6/12, din cauza vânzărilor mai scăzute de ţiţei, compensate parţial prin vânzările mai ridicate la gaze şi condensat din ţara noastră.

    În ceea ce priveşte, volumele vânzărilor de gaze ale Petrom au fost uşor sub nivelul din primul semestru din 2012, în timp ce consumul estimat de gaze al României a scăzut cu 8%, se mai arată în comunicat.

    În prima jumătate a anului, producţia totală estimată de electricitate a României a scăzut cu aproximativ 6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce consumul total estimat a scăzut cu aproape 7%, surplusul fiind direcţionat către alte ţări. "Producţia de energie electrica a Petrom a acoperit aproximativ 4% din consumul naţional, în timp ce o parte importantă a acestuia din urmă a fost acoperită de electricitatea generată de hidrocentrale şi din surse regenerabile, care a reprezentat aproximativ 38% din consumul total", arată sursa citată.

    Producţia netă de electricitate a centralei electrice de la Brazi a fost de 0,98 Twh. Disponibilitatea netă a centralei a fost de aproximativ 83%, reflectând oprirea planificată de o lună, în aprilie.

    Cu o disponibilitate de aproximativ 98%, producţia de electricitate a parcului eolian Dorobanţu a fost de 0,06 TWh, pentru care Petrom a primit aproximativ 114.000 certificate verzi.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    23 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9767
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4754
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2522
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8753
    Gram de aur (XAU)Gram de aur359.7295

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    notorium.ro
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb