USR îl convoacă pe ministrul Finanţelor Adrian Câciu în Senat, pe 8 martie

D.T.
Politică / 27 februarie 2023

USR îl convoacă pe ministrul Finanţelor Adrian Câciu în Senat, pe 8 martie

USR îl cheamă pe ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, la "Ora Guvernului", în plenul Senatului din 8 martie, conform News.ro. Potrivit partidului, ministrul PSD Adrian Câciu trebuie să explice motivele pentru care deficitul bugetar al României a atins niveluri record, iar costurile de finanţare sunt unele dintre cele mai mari din Uniunea Europeană.

Liderul senatorilor USR Radu Mihail, afirmă că: "Ministrul Câciu trebuie să ne explice de ce creşte deficitul bugetar şi de ce, în loc să reducă din cheltuieli şi să adopte măsuri care să stimuleze economia, guvernul adoptă măsuri care supraimpozitează munca şi cresc taxele pentru cei care produc. Şi eliminarea unor facilităţi fiscale, aşa cum preconizează ministerul să facă, tot creşteri de taxe sunt. Ministrul Câciu ar trebui să se gândească la felul în care se reduc costurile cu specialii şi cu sinecurile de partid pe care le inventează în fiecare zi guvernul".

De asemenea, ministrul Finanţelor trebuie să clarifice care sunt companiile cărora li se va aplica "taxa de solidaritate" şi dacă nu cumva aceasta este pur şi simplu o taxă de solidaritate cu cei cu pensii speciale, mai adaugă sursa.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. intrebati-l si cum ii pune pe petrom sa plateasca o taxa dintr-o ordonanta in care ei nu se incadreaza??? ca azi a declarat IAR ca petrom va plati, in ultima zi 25 iunie, va declara aceasta taxa si va plati.

    1. Nu cred ca va plati Petrom nimic. Ordonanta e gresita, Petrom nu se incadreaza, si Caciu trage de timp ca poate poate se intampla o minune pana la vara. Dar nu va fi nici o minune legea ramane tot cum e scrisa pt ca n-o pot modifica retroactiv, iar cifra de afaceri pe coduri caen ramane tot la fel din moment ce anul e inchis.

      Trage de timp atata tot. Pt ca va trebui sa plece cand se va vedea ca-i incompetent. Acum mai isi face ultimele smenuri personale pana -n 25 iunie. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb