USR propune desfiinţarea Inspectoratelor şcolare

S.B.
Miscellanea / 17 octombrie 2021

USR propune desfiinţarea Inspectoratelor şcolare

USR propune în programul de guvernare al Cabinetului Cioloş desfiinţarea Inspectoratelor şcolare şi mutarea centrului de decizie de la nivelul politic - minister şi primărie - la nivelul Consiliului de administraţie pentru şcolile publice, informează Agerpres.

La capitolul reforma guvernanţei sistemului de învăţământ preuniversitar şi profesionalizarea managementului şcolar, USR mai vizează: recrutarea directorilor şi directorilor adjuncţi de către Consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ, organizarea de programe de formare pentru managerii şcolari şi membrii Consiliului de administraţie, deschiderea ocupaţiei de manager şcolar către alte categorii de profesionişti în management.

Cabinetul Cioloş propune şi o serie de acte normative în domeniul Educaţiei, printre care unul care defineşte standardele minime pentru echipamentele IT care să asigure calitate în procesul de educaţie online. Un alt proiect stabileşte profilul viitorului cadru didactic competent digital, în concordanţă cu cadrul european în domeniu.

USR îşi propune să atingă mai mult ţinte, printre care: 5.200 de şcoli dotate cu tehnologie pentru laboratoare IT, cel puţin 1.100 de laboratoare SMART, 67.000 de resurse educaţionale deschise (RED) cuprinzând 'manuale' adaptate mediului online pentru toate disciplinele şi toate nivelurile de învăţământ secundar, conţinuturi educaţionale digitale pe trei niveluri diferite de cunoaştere (remedial, accesibil, performant), resurse pentru educaţia incluzivă vizând elevii cu dizabilităţi, sportivii sau elevii spitalizaţi.

Programul de guvernare mai propune un curriculum naţional suplu, eficient, orientat spre dezvoltarea de competenţe, extinderea programelor "Masă caldă în şcoli" şi "Şcoală după şcoală", revizuirea condiţiilor de acreditare a instituţiilor de învăţământ superior, construirea a 110 creşe în cadrul PNRR, care să permită accesul a minimum 9.400 de copii, cu precădere din mediile defavorizate.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Sa se desfiinteze scolile si inspectoratele. Sa fie numiti gaulaiteri usr care sa faca educatie progresista lgtb, cu incalzirea globala si cu 'lupta' anti covid

    Asta nu e mai nimic, caci scopul principal al acestor Gandaci sorosisti este desfiintarea Romaniei, precum si bolsevizarea, pervertirea sexuala si decrestinarea populatiei! Intr-un stat normal si suveran, o astfel de formatiune, nu este buna decat pt plutonul de executie!

    1. Esti de la Alianta pentru Dezbinarea Romanilor nu?

      Asta e postare de aurolac sau de boschetar! Sau, si de una si de alta?

      Daca el este boschetar aurolc tu esti boschetar usr ist

      Daca el este boschetar aurolc tu esti boschetar usr ist

      Esti doar balbait sau si tampit? Probabil ca, esti genul de om care isi ridica lunar, ajutorul social!

      Te inseli,tu esti cu ridicatul de salariunu am luat moca nimic niciodata

    La ce bun inspectoratele școlare județene? Ar fi suficient și unul pe regiuni sau deloc. S-a interesat careva ce salarii babane ridica șefii ISJ? Ce fac pt învățământul romanesc? Ii omoară pe directorii de licee din județ cu tot felul de raportări idioate, transmit ordine de la minister, gestionează șpăgi, posturi etc La realitatatea actuala privind comunicarea chiar nu-si au rostul. Și celelalte masuri sunt ok, inclusiv DNA-ul pădurilor, As adaugă și paza pădurilor cu Jandarmeria sau chiar armata după caz...problema este de fapt alta adică USR. S-au compromis cred, nu știu cine mai are încredere în ei și in cam toți cei care au guvernat. Teoretic acum ne-ar tb unii care sa țină la românii cei mulți!

    1. Eu tin cu USR. Cu cei putini.

      Cu romanii cei multi ( a se reciti "Alexandru Lapusneanu") a tinut intotdeauna PSD, oricum s-a numit el.

      S-a numit si USL.  

    Sa se desfiinteze tot. Sa ramana doar doua ore de scoala pe saptamana, de educatie sexuala si de indrumare catre homosexualitate. Poate o ora-doua de teorie neomarxista, Rene tare a lady proprietate si traiul in grupuri sau turme. Astia de la USR ma fac sa ii urasc mai putin pe aia de la PSD ceea ce nu credeam sa mi se intample.

    Iohanis ce face,doar are un post oprit de inspector

    Acum sunt cam 40 de inspectori pe fiecare judet cu salarii de 6-7000 lei net fiecare .Multi sunt bagati și în altfel de programe pe fonduri europene ,alte 2-3000 net ! Se mai fac și magarii,pe posturile profesorolor,ceea ce inseamna cadouri,o viitoare amantă etc Față de 1990 de exemplu, vizite în scoli maxim 20% față de cât era atunci cu vreo 12 inspectori per total !?

    Eu zic inspectoratele să nu se desființeze profesorii si-ar face de cap, directorii nu pot totdeauna sa-i disciplineze așadar revenire la 10-12 inspectori cărora să li se interzică activități extra!.

    Încă o problemă: revenirea lui Funeriu în fruntea ministerului! 

    fara o reformă legata de mobilitatea în învățământ, mediere a conflictelor si control desființarea inspectoratelor ar duce doar la haos si procese. inainte de a le desființa ele ar trebui sa devina, practic, inutile.

    tehnologizarea scolilor nu le fac mai performante iar perfecționarea profesorilor merita doar daca e aplicata la catedra. 

    deranjata e si obsesia pentru modificarea programelor, e suficient stabilirea unui standard minim - la nivelul de CES.

    dar vorbim degeaba, nu va fi un guvern potent, va avea mari probleme de a fi luat in seamă în teritoriu, asta daca trece. 

    Ar fi o masura foarte buna.ISJ sunt doar o cloaca de politruci si incompetenti care nu mai au chef de a preda.Este doar o sursa de a trafica posturi si avantaje.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb