USR vrea alegeri locale la începutul toamnei

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 14 aprilie 2020

USR vrea alegeri locale la începutul toamnei

Prelungirea de către Guvern, prin ordonanţă de urgenţă, a mandatelor aleşilor locali până cel mult la 31 decembrie, pe fondul pandemiei Covid-19, nu este pe placul celor de la Uniunea Salvaţi România, care consideră că alegerile locale ar trebui să se desfăşoare la începutul toamnei şi în niciun caz odată cu cele parlamentare.

Deputatul Dan Barna, preşedintele USR, susţine că alegerile locale ar putea avea loc în septembrie sau octombrie, iar data desfăşurării scrutinului va fi stabilită în urma consultărilor politice care vor avea loc între premierul Ludovic Orban şi liderii partidelor parlamentare.

Dan Barna a spus: "Este o aşteptare pe care o avem faţă de Guvern, să avem consultări pe stabilirea acestei date. Eu sper să putem avea alegerile locale undeva în septembrie-octombrie. Asta ar însemna că vom fi depăşit criza şi asta ar fi cu adevărat vestea cea mai bună în momentul de faţă pentru cetăţeni. Alegerile parlamentare vor fi evident în noiembrie-decembrie".

iderul USR a mai spus că formaţiunea pe care o conduce nu este de acord ca alegerile locale să fie organizate simultan cu alegerile parlamentare. Dan Barna crede că viaţa politică se va schimba după epidemia de coronavirus.

Preşedintele USR a precizat: "Evident că aşteptările de la clasa politică vor fi legitim mult mai exigente, din punctul de vedere al seriozităţii demersurilor. Se spune < < domnule, ieşiţi, vorbiţi, verbalizaţi > >. Cred că trebuie să fim mult mai atenţi la mesajele pe care le dăm şi să transmitem mesaje atunci când avem ceva de spus. În rest, numai gălăgia aceasta politicianistă, cu care eram obişnuiţi înainte, de replică la replică şi cam asta ar fi politica nu cred că mai ţine, adică cetăţenii aşteaptă să vadă reacţii responsabile de la liderii politici şi asta intenţionăm să facem".

Amintim că, în perioada stării de urgenţă, reprezentanţii PLUS, partenerii de alianţă politică ai celor de la USR, au decis să nu mai facă nicio declaraţie politică, ci să se ocupe strict de sprijinirea cetăţenilor şi mediului de afaceri, pentru ca aceştia să iasă cu bine din actuala criză din sănătate şi peste criza economică, ce se profilează la orizont.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. rahatul cu ochelari nu mai vrea localele impreuna cu parlamentarele. e doar despre el, despre ei, despre viitorul lor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb