Vânzările Grupului Roche au crescut cu 5% în prima jumătate a anului

E.D.
Companii #Sănătate / 24 iulie 2014

Grupul farmaceutic elveţian Roche anunţă o creştere cu 5% a vânzărilor globale în prima jumătate a anului, ajungând la 22,9 miliarde de franci elveţieni, datorită cererii crescute pentru medicamentele destinate tratamentului cancerului şi bolilor autoimune, informează un comunicat al companiei.

Severin Schwan, CEO al Roche, a declarat: "Am avut o jumătate de an bună, mai ales datorită performanţelor înregistrate de medicamentele noastre oncologice - în special cele pentru tratarea cancerului mamar - şi de Divizia de Diagnostic. Linia de cercetare şi dezvoltare a înregistrat, de asemenea, progrese majore, atât în Divizia de Farmaceutice,cât şi în cea de Diagnostic".

Vânzările raportate în franci elveţieni sunt cu 1% mai mici comparativ cu prima jumătate a anului 2013, datorită deprecierii dolarului american, a yenului japonez şi a altor monede din America de Sud, comparativ cu francul elveţian.

Vânzările Diviziei de Farmaceutice a Roche au crescut cu 4% în primele şase luni ale anului, la o rată de schimb constantă, ajungând la 17,8 miliarde de franci elveţieni. Această creştere s-a datorat în special francizei de medicamente pentru tratamentul cancerului de sân HER2 pozitiv - care a înregistrat o creştere de 20% - şi a vânzărilor medicamentelor pentru cancerul colorectal şi pulmonar. Vânzările au înregistrat o creştere de 5% în Statele Unite, de 7% în Japonia şi de 3% în Europa.

Pe data de 2 iulie, Grupul Roche a anunţat ca a încheiat acordul definitiv de achiziţie a Seragon Pharmaceuticals, o companie privată de biotehnologie, cu sediul în San Diego, California, SUA. În urma procesului de achiziţie, Grupul Roche a obţinut portofoliul Seragon, ce are în cercetare o nouă generaţie de antagonişti selectivi ai receptorilor estrogenici (SERDs).

La acest moment, linia de cercetare şi dezvoltare a Divizie de Farmaceutice include 66 de noi entităţi moleculare, dintre care 12 sunt în ultimele faze de dezvoltare. În prima jumătate a anului 2014, Roche a prezentat date despre 27 de molecule la cea de-a a 50-a ediţie a ASCO.

În anul 2013, vânzările Diviziei de Diagnostic au crescut cu 6%, la o rată de schimb constantă, ridicându-se la 5,1 miliarde de franci elveţieni, în principal datorită cererii susţinute pentru produsele de diagnostic imunologic (+12%). Vânzările Diabetes Care au rămas stabile, într-o piaţă volatilă şi plină de provocări.

În luna martie, Food and Drug Administration din Statele Unite a recomandat în unanimitate utilizarea testului cobas HPV (Human Papillomavirus) ca test de primă linie pentru evaluarea riscului de a dezvolta cancer de col uterin, la persoanele de peste 25 de ani.

Pentru anul 2014, Roche prognozează o creştere a vânzărilor de aproximativ 5%, la o rată de schimb constantă şi o creştere a dividendelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb