Datorită creşterii numărului de contracte din ultimele şase luni, compania "Vector Software" preconizează că îşi va dubla în acest an cifra de afaceri. Realizările din 2004 se situează în jurul cifrei de 1,7 milioane dolari. "Vector Software" a debutat în 2001 (capital 100% românesc), ca partener "Oracle", specializat în vînzarea, implementarea şi adaptarea modulelor "Oracle Applications". În mai puţin de patru ani, compania a reuşit să-şi înscrie în portofoliul de clienţi nume de prestigiu din domenii variate ale industriei: petrol şi gaze, telecomunicaţii, utilităţi, financiar-bancar, producţie şi retail. Domnul Dănuţ Gaciu, directorul general al companiei, spune: "Primul client a fost < Rompetrol >, o companie cu vizibilitate pe piaţă, chiar dacă în acel moment nu achiziţionase încă < Petromidia >. La < Rompetrol > am participat la toate proiectele < Oracle > care s-au derulat între 2001 şi 2003: proiectul de implementare de la Cartierul General al Rompetrol Bucureşti, implementările de soluţii ERP de la rafinăriile Vega şi Petromidia. Au urmat apoi alţi clienţi, numărul angajaţilor a crescut, iar cifra de afaceri s-a dublat de la un an la altul. Dacă discutăm de zona financiar-logistică, vom constata că 95% dintre firme sînt interesate de soluţii specifice. În portofoliul nostru de clienţi se află instituţii financiar-bancare, precum BCR, Banca Transilvania, BNR, Omniasig, alte companii din industria petrolului şi gazelor, Romgaz, Transgaz, mari operatori de telefonie, (Orange, Romtelecom), importante companii de retail, (Profi Romfood, Sensiblu) de utilităţi, (Apa Nova) şi din domeniul producţiei (Policolor, Tricotaje Someşul, Michelin, Dunapack Rambox)".
De obicei, clienţii tradiţionali ai soluţiilor ERP Oracle sînt marile companii, care au o anumită viziune şi un anumit buget pentru acest gen de investiţie. "Nu putem însă ignora cele aproximativ 2000 de firme româneşti, cu cifre de afaceri între 2 şi 50 de milioane de dolari, care au nevoie de astfel de sisteme. Piaţa va creşte foarte mult în zona IMM-urilor şi ne permitem să livrăm la preţuri acceptabile, pentru că încă evoluăm pe o piaţă foarte sensibilă la preţ", mai adaugă domnul Gaciu. Intrarea României în Uniunea Europeană reprezintă un factor favorizant de creştere a pieţei soluţiilor ERP. "O dată cu nevoia de organizare şi structurare a firmelor, pentru a rezista competiţiei, apare şi nevoia soluţiilor ERP. Unele dintre ele, cele care au indicii sigure şi ştiu că vor creşte se orientează către o soluţie de tip ERP Oracle", consideră directorul general al firmei Vector Software. Direcţiile de dezvoltare ale Vector Software se concetrează la pachete de suport tehnic care să includă dezvoltări ulterioare sau implementarea altor module la clienţi, astfel încît să existe proiectele de după proiect. "Sîntem interesaţi de abordarea mai activă a soluţiilor de tip CRM Oracle, specifice lanţurilor de distribuţie, care contribuie la fidelizarea clienţilor. Există deja în curs de implementare un astfel de proiect la Sensiblu, cea mai mare reţea de farmacii din România, iar printre clienţii potenţiali se află firmele de asigurări sau de leasing", mai menţionează domnul Dănuţ Gaciu.
"Vector Software" mai are în plan de dezvoltare regională, în zona Balcanică: Iugoslavia, Croaţia, Bosnia. "Nu vom avea succes în alte ţări decît dacă vom reuşi să construim echipe cu consultanţi locali. Fiecare zonă are un specific local şi simpla cunoaştere tehnică a produselor nu îţi asigură neapărat succesul. Dacă vrem să ne extindem spre est, problema noastră este că sîntem o ţară latină care se îndreaptă spre un grup de ţări slave", consideră directorul general Vector Software.